China transmite că exerciţiile militare desfăşurate luni în jurul Taiwanului sunt „un factor de descurajare sever pentru Statele Unite şi Taiwan, care continuă să joace trucuri politice şi să submineze pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”.

Citeste si: Când ar putea ajunge în România primul vaccin anti-Omicron

După vizita lui Nancy Pelosi de săptămâna trecută, China s-a înfuriat din nou acum din cauza vizitei neanunțate a congresmenilor americani.

China, amenințare la adresa SUA 

Ministerul chinez al Apărării a declarat luni că vizita parlamentarilor americani încalcă suveranitatea Chinei şi integritatea teritorială, „expunând pe deplin adevărata faţă a Statelor Unite ce subminează pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan”.

Citeste si: Un nou război rece. China pune capăt cooperării cu SUA în mai multe domenii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

China a răspuns în forță săptămâna trecută cu teste de lansări de rachete balistice deasupra Taipeiului pentru prima dată şi renunţarea la unele linii de dialog cu Washingtonul, inclusiv pe plan militar şi despre schimbările climatice.

Citeste si: Joe Biden, preocupat de acțiunile militare ale Chinei în Taiwan

Cei cinci parlamentari americani, conduşi de senatorul Ed Markey, au sosit la Taipei într-o vizită neanunţată duminică noapte, al doilea grup de nivel înalt în vizită după cel al preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi la începutul lunii august, care a declanşat mai multe zile de exerciţii militare chineze.

Citeste si: China își arată mușchii în jurul Taiwanului

Acest ultim grup de parlamentari americani care vizitează Taiwanul avea programată o întâlnire cu Tsai luni dimineaţă.

Biroul președintei de la Taipei nu a comentat întâlnirea neoficială până la acest moment.

Ca reacție, comandamentul Teatrului de Est al armatei chineze a anunțat: „La 15 august, Teatrul de Est al Armatei Populare de Eliberare chineze a organizat o patrulare de pregătire de luptă interarme şi exerciţii în marea şi spaţiul aerian din jurul Taiwanului".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si