Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia din Rusia, a confirmat că armata rusă a primit primul lot de vehicule blindate de fabricație chineză, potrivit Defence Blog.

Citește și: VIDEO- Temeri legate de un dezastru nuclear după distrugerea barajului hidroelectric Kahovka din Ucraina

Kadîrov a publicat imagini care arată „vehicule noi achiziționate pentru unitățile cecene care participă la Operațiunea Militară Specială [războiul din Ucraina]”.

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

[Sursa foto: Instagram]

Noul vehicul este un vehicul blindat Tiger 4×4 de transport de personal dezvoltat de compania chineză de apărare Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing.

Tiger APC are un echipaj de 2, care este format din comandant și șofer, și poate transporta 9 infanteriști complet echipați.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Citește și: Armata Română cumpără 52.000 de costume de protecție împotriva agenților radioactivi, chimici și biologici

The Tiger poate fi adaptat pentru diferite roluri, cum ar fi patrule, vehicul de poliție, ambulanță, posturi de comandă și transport de arme.

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

[Sursa foto: TikTok]

De la introducerea sa la expoziția Eurosatory din 2012, The Tiger a fost vândut mai multor armate, inclusiv celor din Bahamas, Bolivia, Somalia și Tadjikistan.

Citește și: Imagini cu un pod care se prăbușește în apă. Structura tocmai a fost reabilitată după ce mai căzuse o dată

Kadyrov a condus forțe în Ucraina care au fost deosebit de brutale și implicate în uciderea și torturarea civililor din Bucha, Irpin, Mariupol, Bakhmut și Sievierodonetsk.

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

Armata rusă a primit vehicule blindate din China

[Sursa foto: Facebook]

China și Rusia, patrule comune în Pacific

China a finalizat miercuri o a doua fază de patrule aeriene comune cu Rusia peste Pacificul de Vest, după zborurile din ziua precedentă peste Marea Japoniei și Marea Chinei de Est, stârnind îngrijorări în Japonia cu privire la securitatea națională.

Citește și: A murit Vera Putina, mama "secretă" a lui Vladimir Putin

Zborurile ruso-chineze reprezintă o „îngrijorare serioasă” pentru securitatea națională a Japoniei, iar aceste preocupări au fost transmise Chinei și Rusiei prin canale diplomatice, a declarat miercuri secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, într-o conferință de presă la Tokyo.

„Astfel de zboruri comune repetate ale bombardierelor strategice ale celor două țări în vecinătatea țării noastre arată extinderea activităților în vecinătatea Japoniei și sunt în mod clar destinate să acționeze în mod arbitrar în țara noastră”, a spus Matsuno.

Marți, Coreea de Sud a acuzat că patru avioane militare rusești și patru chineze au intrat în zona de apărare aeriană din sudul și estul peninsulei coreene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si