In discursul sustinut inaintea votului in fata delegatilor la congres, Dan Barna a spus ca formatiunea ii datoreaza foarte mult lui Nicusor Dan, a carui demisie a fost o greseala care a dus la crearea unor falii adanci in interiorul partidului, explicand ca obiectivul USR este sa dea premierul la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, el a facut apel, in repetate randuri, la unitate si la reconciliere intre taberele din USR.


”Va cer sa oprim razboiul civil USR vs. USR. E timpul sa punem punct. Sa ne recunoastem greselile si sa reinvatam sa avem incredere unii in ceilalti. Sa ne uitam la ce ne apropie si nu la ce ne desparte. Sa ne comportam ca adulti si nu ca pusti cu cornete. Sa devenim noi cei care impunem agenda si nu victimele agendei altora”, a mai spus el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Barna a comentat si afirmatiile facute de Nicusor Dan despre vicierea congresului, afirmand ca alegerea sa in functia de lider al formatiunii este cat se poate de legitima, din moment ce 70% dintre delegatii congresului au votat.
”Este unul dintre lucrurile triste ale acestei zile faptul ca, Nicusor Dan, plasandu-se in afara partidului, a simtit nevoia sa transmita supararea pe care domnia sa o are. in ceea ce priveste legitimitatea, nu este niciun dubiu aici.

La congres au votat 70% din delegatii congresului, deci nu este o chestiune de un vot sau doua. Practic, din 276 de delegati, 191 si-au exprimat votul. Au participat chiar mai multi, undeva la 210 delegati, ceea ce arata ca, intr-adevar, congresul este organul reprezentativ care este respectat. Majoritatea larga si-a exprimat dorinta ca USR sa mearga mai departe, sa incheie o etapa de framantari pe care demisia fostului presedinte a generat-o la momentul acela. Mesajul membrilor pe care l-am inteles azi este acela ca asteptarea este sa pornim pe drumul de partid de opozitie pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie”, a spus Dan Barna.

El a dat asigurari ca nu va demara o campanie de epurari in randul membrilor de partid care au contestat congresul.
intrebat daca Nicusor Dan ramane in continuare o optiune de candidat al USR la alegerile pentru Primaria Capitalei, Barna a spus ca da.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si