USR a ajuns in situatia de a organiza al doilea congres din istoria partidului la mai putin de sase luni de la primul congres, dupa ce Nicusor Dan, fondatorul si presedintele formatiunii, a demisionat din functie si a parasit partidul in luna iunie pe fondul diferentelor de opinii vizavi de pozitionarea USR fata de initiativa Coalitiei pentru Familie in privinta redefinirii familiei in Constitutiei drept uniunea dintre un barbat si o femeie.
Pe 31 mai, la mai putin de doua saptamani de la congresul care il alesese pe Nicusor Dan presedinte al partidului, conducerea centrala a formatiunii a votat pentru pozitionarea USR impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie. Deoarece militase pentru nepozitionare, argumentand ca  refuza sa activeze intr-un partid care se defineste implicit ca un partid al libertatilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR, Nicusor Dan si-a anuntat pe 1 iunie demisia din functia de presedinte al partidului si parasirea partidului.

In aceeasi zi in care si-a anuntat demisia, Nicusor Dan a declarat ca, in cazul in care un organism de conducere al partidului superior Biroului National va anula decizia de pozitionare a formatiunii pe problema familiei, el se va intoarce in USR, precizand ca in caz contrar va astepta sa apara un partid in care sa se regaseasca.
Decizia de pozitionare a fost mentinuta insa si de catre Comitetul Politic al USR si, mai apoi, de referendumul intern organizat la nivelul intregului partid, ceea ce a dus la convocarea unui nou congres pentru alegerea unui nou presedinte al formatiunii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si