Emil Pascut a acceptat sa stea de vorba cu cei de la adevarul si a spus ce parere are el despre sistemul in care este angajat. "Exista o lipsa a legislatiei corespunzatoare si ma refer aici nu la legislatia penala, nu la Codul Penal, ci si la legislatia propusa prin ordine si instructiuni de ministru. La nivelul de conducere a Politiei exista mici corupti si incompetenti, iar a treia problema vine din deficientele de logistica.

Pana in 2002, sistemul era militarizat, dar apoi s-a dat acesta lege 360/2002 care a demilitarizat sistemul public de politie, iar politistii au devenit functionari civili. Suntem de rasul curcilor, avem salarii si denumirile functilor secretizate intr-un act considerat secret de stat.", spune Emil Pascut.

Cand vine vorba de logistica, Pascut este si mai dur. "Despre ce dotari vorbim cand in Politia Romana sunt 3.059 de posturi comunale si mai mult de jumatate din ele au WC-ul in fundul curtii. E ca si cum ar fi Politia Rurala din anii 50. Suntem ca proaspat dupa razboi. Probleme sunt si la resursele umane si asta e cea mai grava problema. Senzatia mea e ca sunt resurse, dar sunt folosite prost. Va dau un exemplu. Exista anumite camere video la purtator si se pot cumpara, nu stiu, 10.000

de astfel de camere si date la Posturile de Politie Rurala, la circulatie, la Interventii. In tara apar o gramada de conflicte si de multe ori politistul e singur, iar ei sunt cate 5-6. Cum sa foloseasca omul pistolul pentru ca apoi sa justifice legal, singur, aceasta masura. Pai el marturiseste pentru el, ceilalti 6 pentru ei. O camera dintr-asta e 500-600 de euro si e perfect accesibil sa le poti lua."
, mai spune omul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Sursa foto: adevarul.ro

INTREGUL INTERVIU CU EMIL PASCUT IL POTI CITI AICI!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si