Doi copii din Vaslui s-au intoxicat cu soluție împotriva puricilor  și au ajuns în stare gravă la spital. Cadrele medicale au declarat că minorii au fost salvați doar pentru că familia i-a adus în timp util.

Citeste si: Întâmplare șocantă la piscină. Un copil de nouă ani a fost aspirat de pompa de recirculare a apei

Minorii din Huși, județul Vaslui, au ajuns cu simptome grave la spital după ce s-au jucat cu patrupedul familiei.

Câinele abia fusese deparazitat de bunica lor. Femeia nu și-a dat seama că după acest procedeu minorii trebuie să stea departe de câine. Din acest motiv, copiii s-au intoxicat cu soluția împotriva puricilor.

Incident șocant la Vaslui

Bunica a deparazitat animalul de dimineață. După ce a făcut acest lucru nu și-a dat seama că trebuie să își anunțe nepoții să nu atingă animalul. Copiii au mers în grabă să se joace cu animalul familiei. Doar l-au mângâiat și s-au intoxicat rapid cu soluția anti-purici.

Citeste si: Pericolul neștiut din salata de icre. Atenție maximă!

Primul care a acuzat simptome a fost băiatul de trei ani. Familia l-a dus de urgență la spital. Atunci, băiatul de cinci ani a rămas acasă, însă apoi a început să se simtă extrem de rău.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

copii intoxicați după deparazitarea câinelui
Copii intoxicați după deparazitarea câinelui.[Sursa foto: PixaBay]

Veleriu Lupu, medic la spital din Huși, a declarat că la început părinții nu au vrut să explice cadrelor medicale ce se întâmplă cu copiii și de ce se simt rău. În cele din urmă au recunoscut că este vorba de o substanță toxică folosită pentru deparazitarea câinilor, respectiv o soluție împotriva puricilor.

Citeste si: Trei surori omorâte de către mamă după ce le-a spălat cu o substanță toxică pe cap 

„A fost adus în urgenţă în jurul orei 9 dimineaţa, într-o stare extrem, extrem de gravă. Ca de obicei, părinţii sau aparţinătorii ascund dacă e cumva ceva de genul acesta. Am insistat şi până la urmă era vorba de o substanţă toxică pentru insecte – purici, ţânţari, căpuşe şi aşa mai departe”, a declarat Valeriu Lupu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alina Belu, manager al Spitalului de copii ”Sfânta Maria” a menționat că micuții sunt în afara oricărui pericol. Ei vor fi externați cel târziu mâine. Medicul îi sfătuiește pe părinții care au copii mici să fie atenți în momentul în care folosesc soluții toxice, căci intoxicarea cu acestea ar putea duce la o adevărată tragedie.

„Evoluţia lor este favorabilă, în cursul zilei de mâine cel târziu poimâine să fie externaţi. Părinţii, aparţinătorii, să fie un pic mai vigilenţi. Sunt foarte periculoase. Neacţionat la timp pot cauza şi decesul”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului de copii "Sfânta Maria".

Citeste si: Doi copii din Vaslui au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu soluție împotriva puricilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si