Costumul de baie, ochelarii de soare, palaria, cum s-ar asorta ele pe trupul sirenelor de pe sezlong, fara un machiaj...adecvat?!

„Putin fond de ten",   "Putin rimel si rujul, da..", "un fond de ten, un ruj si aia e, un rimel",  asta spun cele mai multe dintre tinerele care se-ntind pe sezlonguri, gata sa fure tot soarele, fara sa se gandeasca la problemele pe care le-ar putea cauza machiajul.

Caci, zvonurile spun ba ca machiajul ne apara de ultraviolete, ba ca ne strica tenul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dar dincolo de estetic, de pozele de pe plaja, dermatologii ne avertizeaza ca "aceste farduri blocheaza si oxigenarea pielii si in acest fel poate favoriza aparitia cosurilor."

Totodata, in acest fel" favorizam imbatranirea prematura a pielii”, sustine medicul dermatolog, Florentina Zaharia.

"Exista persoane care fac alergii de la ruj.  Buzele incep sa se crape, sa se usuce ”, adauga acesta. 

Concluzia e clara: fara machiaj la plaja.

"Cat ne expunem la soare este bine sa folosim aceste creme- o crema hidratanta si, eventual, crema ecran, care are si fond de ten incorporat", ne indeamna Floreintina Zaharia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si