Viorica Dăncilă a fost prima femeie din istoria României care a deținut funcția de premier al României. Ea s-a aflat la Palatul Victoria de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019.

Viorica Dăncilă este căsătorită cu inginerul Cristinel Dăncilă de 37 de ani. Soțul a încurajat-o în tot ceea ce a făcut, i-a oferit suportul necesar în cariera politică și a rămas o prezență foarte discretă în anii în care Viorica Dăncilă s-a aflat în lumina reflectoarelor. 

Puțină lume știe că, la doar 26 de ani, soții Dăncilă l-au înfiat pe Victor care avea 4 zile și plângea continuu. A fost un gest extrem de curajos, făcut fulgerător într-un moment de inspirație, în care Viorica Dăncilă a simțit că își întâlnește destinul. 

Viorica Dăncilă: Am simțit că acesta e destinul meu, să ajut acest copil 

”Am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi aş face-o din nou. Nu-mi doream să înfiez un copil. Eram pe 4 ianuarie 1990, eram inginer stagiar, eram în formarea unei cariere. În noaptea de 4 ianuarie 1990 eram de serviciu. Noaptea pe la 1-2 vorbeam cu o prietenă care era centralistă şi mi-a spus că e puţin necăjită. Mi-a spus că o femeie a abandonat un copil în spital şi plânge. Mi-a spus că va merge cu o prietenă dimineaţă să îl vadă şi dacă vreau să merg şi eu.

Dimineaţă, am mers cu cele două prietene. Am mers şi am văzut copilul, am văzut un ghemotoc mic, de 4 zile, care plângea foarte tare, parcă îşi striga disperarea şi faptul că el e singur când toţi ceilalţi erau cu mămicile lor. Atunci am simţit că acesta e destinul meu, că trebuie să ajut acest copil", a povestit Viorica Dăncilă.

Tânăra ingineră de la Petrol și gaze s-a dus să vorbească cu soțul, cu mama și cu socrii, toți erau foarte reţinuţi.

Totuși peste două zile, în 6 ianuarie, s-a internat cu el ca să învețe să îl hrănească.

"Am stat în spital cu băieţelul meu două săptămâni. Deja nu mă mai dezlipeam de cel mic. Soţul meu s-a ataşat foarte mult de el. Mama mea l-a iubit enorm, l-a răsfăţat enorm”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Din acea perioadă de tinerețe datează și fotografia de mai jos în care soții Dăncilă se joacă cu micuțul Victor:

viorica dancila
Viorica Dancila, la 27 de ani, alături de soțul ei și copilașul înfiat, Victor[Sursa foto: Adevarul.ro]

Viorica Dăncilă: "În copilărie voiam să devin medic"

Viorica Dăncilă a vorbit, într-un interviu acordat unui post TV în decembrie 2018, despre visul său din copilărie: "În copilărie voiam să devin medic. Între timp m-am răzgândit, sunt inginer. Am profesat această profesie până în 2009, când am devenit europarlamentar".

Premierul de la acel moment a mai spus că regretă că a ajuns să petreacă foarte puțin timp cu familia, din cauza responsabilităților funcției. Ea spune că nu a primit resproșuri din partea familiei, că are toate susținerea acesteia și că nu a vrut să o scoată în prim-plan.

"Familia mea a dat dovada de discreție. Am participat cu soțul decât la evenimentele la care se impunea", a mai afirmat Dăncilă. Întrebată despre lucrurile care îi fac plăcere, Viorica Dăncilă a spus că îi place să stea cu familia sau să vadă un film: "Îmi place să stau cu familia, îmi place să văd un film care să mă relaxeze și să stau cu animăluțele mele- am un câine și o pisică".

Soțul Vioricăi Dăncilă, amintiri din tinerețe

Viorica Dăncilă a postat pe pagina sa de Facebook în 2019 un fragment dintr-un interviu pe care l-a acordat alături de soțul ei, Cristinel. ”Venise de la oraș și am dus-o cu trenul și am luat-o cu căruța de la gară”, a povestit soțul ei.

”Sincer să fiu, mi-a fost frică când am dus-o prima dată, pentru că era o fată de oraș. Venise de la oraș și am dus-o cu trenul și am luat-o cu căruța de la gară. Au ieșit tata, mama. Tată, mamă, vă prezint viitoarea mea soție”, a povestit Cristinel Dăncilă.

Viorica Dăncilă a spus că nu a avut o relație tensionată cu socrii săi. ”Era prima întâlnire cu socrii, era normal să existe emoții. Am avut noroc și am învățat un lucru, că și eu trebuie să fiu la fel și că aceeași dragoste pe care am primit-o eu de la socrii mei și aceleași aprecieri trebuie să le transmit mai departe soției fiului meu”, a completat Viorica Dăncilă. Soțul Vioricăi Dăncilă a afirmat că cel mai mult a fost încântat că s-a adaptat condițiilor de la țară.

Viorica Dăncilă, dezvăluiri în premieră la Kanal D, marți seara de la ora 23.00

Marți, 13 octombrie, de la ora 23:00, la Kanal D, telespectatorii vor avea ocazia să afle răspunsurile Vioricăi Dăncilă, una dintre cele mai puternice și controversate figuri din structurile de putere ale României, la întrebările incisivei jurnaliste Denise Rifai, în cadrul emisiunii „40 de intrebari cu Denise Rifai”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

V-am promis o toamna altfel. Va invit marti, de la ora 23:00, sa urmariti <40 de intrebari cu Denise Rifai>, la Kanal D, sa aflam impreuna raspunsurile, reactiile Vioricai Dancila la acele teme care ne-au preocupat pe multi dintre noi ”, a declarat Denise Rifai.

denise rifai
Denis Rifai, dialog incendiar cu Viorica Dancila, marți ora 23.00 la KanalD

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.
De asemenea a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate. Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si