Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Care sunt problemele pentru care ajung cel mai des în cabinetele dumneavoastră?”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „În ultima perioadă, vin pentru că adolescentul își dorește să apeleze la ajutorul unui psihoterapeut, să vină să vorbească cu un psiholog și mă bucură această inițiativă a adolescentului. Nu așteaptă neapărat să vină părintele să-i spun „hai să mergem la psiholog și să rezolvăm anumite situații”.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Conștientizează că au nevoie de ajutor.”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Da, spre bucuria noastră. Din ce în ce sunt mai mulți cei care apelează la ajutor și le cer părinților să îi aducă în cadrul cabinetului. Cele mai întâlnite situații în cabinet sunt cele legate de această presiune socială, școlară, dar și presiunea pe care o pun părinții asupra lor. Problemele de legate de bullying, problemele legate de începerea vieții sexuale prea devreme, depresie, anxietate, o stimă de sine scăzută, problemele alimentare. Aici ne confruntăm cu aceste probleme, mai ales în rândul fetelor. Faptul că ei nu nu comunică cu părintele duc la această situație.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cred că ei se simt cumva mult mai confortabil să povestească cu dumneavoastră, ca psihoterapeut, decât se simt cu părinții.”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Ce se întâmplă în cadrul unui cabinet? Copilul nu este judecat, copilului nu i se pun anumite etichete, copilul poate fi el și atât. Acasă, părintele încearcă să gestionezi altfel situația: vreau să fii cel mai bun, vreau să iei cele mai mari note, vreau să intri la liceul sau la facultatea x, fără a ține cont uneori de dorințele copilului.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Cum se explică această schimbare de la un copil ascultător, la un adolescent rebel?Când apar aceste schimbări?”

Andreea Stroe, psihoterapeut: „Părinții trebuie să înțeleagă perioada preadolescenței și a adolescenței. Apar acele modificări hormonale, pubertatea. Modificările hormonale nu înseamnă doar o modificare fizică sau din punct de vedere sexual, ci și modificări emoționale și cognitive. Copilul trece printr-o sensibilitate mai aparte, copilul își caută identitatea, copilul se caută pe sine, iar în acel moment el este mult mai sensibil.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si