Italia a fost un simbol al primului val al pandemiei de coronavirus. A fost prima țară din lume care a intrat în lockdown general, spitalele sale- în special din orașe ca Bergamo și Cremona- s-au luptat să facă față exploziei de cazuri și a existat o creștere accentuată a deceselor.

Citeste si: Coreea de Nord a ucis un oficial din Coreea de Sud

Pe măsură ce teama de un al doilea val stăpânește Europa, Italia pare să facă față mult mai bine decât în alte țări, cum ar fi Franța, Spania și Marea Britanie, scrie Bloomberg.

În ultimele două săptămâni, Italia a înregistrat puțin mai puțin de 35 de cazuri la 100.000 de locuitori- comparativ cu aproape 315 în Spania, aproape 200 în Franța și 76 în Marea Britanie.

Citeste si: Țara care decretează starea de urgență până în luna octombrie

Numărul de decese medii a fost în Italia de 0,3 la 100.000, o treime din cifrele înregistrate în Franța și de zece ori mai puțin decât în cazul Spaniei. Cifrele Italiei sunt acum apropiate de cele ale Germaniei, care a fost lăudată ca un model de gestionare solidă a pandemiei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ţara care impune noi restricţii: Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei

Care este secretul Italiei în valul 2 de coronavirus

Până acum, Italia a reușit să evite introducerea de noi restricții, instituite în alte părți ale Europei. Marea Britanie a anunțat că restaurantele și pub-urile se vor închide la ora 22:00. și că vor exista amenzi usturătoare pentru cei care nu poartă măști de protecție.

Citeste si: Fata lui Anghel Iordănescu, prima apariție după ce a fost infectată cu COVID-19 FOTO

Măsuri similare au fost introduse în Franța. În Italia, viața socială continuă relativ nestingherită- chiar dacă guvernul a forțat cluburile de noapte să se închidă din nou după un șir de noi cazuri Covid în vară, în special pe insula Sardinia.

Potrivit Bloomberg, două lucruri pot ajuta la explicarea performanței bune a Italiei în evitarea unui al doilea val de virus. Primul este eficiența sistemului de urmărire epidemiologică, de identificare și izolare a contactelor celor care au teste pozitive.

Citeste si: Anna Szeles, fosta soție a lui Florin Piersic, a împlinit 78 de ani! Actrița s-a stabilit din 1989 în Budapesta FOTO

Italia testează aproximativ 100.000 de oameni pe zi și doar 2% dintre aceste teste sunt pozitive, ceea ce este scăzut în comparație cu alte părți din Europa. Această răspândire mai lentă decât în altă parte poate fi explicată și de al doilea factor: italienii par a fi destul de buni în ceea ce privește purtarea măștilor și menținerea distanței sociale.

Medicii sunt, de asemenea, încrezători că au devenit mai buni în tratarea Covid-19- deși acest lucru ajută doar la explicarea ratei scăzute a mortalității, nu a numărului limitat de cazuri.  

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: INCREDIBIL! Băiatul Vioricăi Dăncilă a ajuns să fie executat silit! Angajat la Curtea de Conturi, Victor a pierdut procesul cu banca EXCLUSIV

Citeste si: Papa Francisc, avertisment pentru credincioși: „Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni"

Guvernul de la Roma trebuie să rămână în continuare alert în fața pericolului reprezentat de valul doi pandemic. Știm că italienii s-au conformat pe larg cerinței de a purta măști în primăvară și totuși au trecut săptămâni înainte ca numărul deceselor și al cazurilor să scadă. Este complet posibil ca Italia să se confrunte cu un al doilea val întârziat, în comparație cu Franța și Spania. 

Sursa: Bloomberg


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si