Asigurati-va ca aventura s-a incheiat

Clarificati cu partenerul ca nu veti mai accepta aceasta situatie. Ori vei fi singura optiune, ori nu va exista nicio reconciliere. Ramai ferm in aceasta decizie, pentru ca daca partenerul continua sa se vada cu acea persoana, cu siguranta nu veti obtine un rezultat pozitiv.

Partenerul care a inselat trebuie sa accepte ca are nevoie de ajutor

Va fi dificil sa il convingi pe partener, dar trebuie sa fie dispus sa participe la consilierea de cuplu. Asa ca, inainte de impacare, trebuie sa recunoasca ca a gresit. In caz contrar, acesta va incerca sa te convinga ca ceea ce s-a intamplat nu a fost din vina lui. Ba mai mult, ar putea da vina pe tine pentru aceasta situatie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu trebuie neaparat sa uiti, dar trebuie sa ierti

Daca nu reusesti sa ierti, vei otravi in cele din urma relatia. Nu vei putea sa te detasezi pe deplin si sa mentineti o relatie sanatoasa, daca nu depui efortul de a uita aceasta experienta. Dar nu va ascundeti emotiile, ci incercati sa va iertati partenerul.

Restabiliti relatia cu voi insiva

Partenerii inselati incep sa puna la indoiala propria valoare si pot cadea in depresie. Este extrem de important sa monitorizati modul in care va simtiti si sa luati masuri pentru a va pastra echilibrul mental. „Ceea ce majoritatea oamenilor nu-si dau seama este ca si partenerul infidel este ranit de experienta. Aproape intotdeauna acestia se confrunta cu depresii acute sau chiar ganduri de sinucidere“, spune psihologul Willard F.
Harley Jr.

Invatati sa renuntati

Daca observati ca, in ciuda ajutorului terapeutic, nu puteti trece peste infidelitate, nu fortati lucrurile. Eliberati-va de vina si de asteptari si renuntati la relatie. Faceti ce este mai bine pentru voi. „Este timpul sa mergeti mai departe daca partenerul nu a renuntat la aventura extraconjugala, nu doreste sa primeasca ajutor de specialitate sau nu isi asuma vina pentru ce s-a intamplat“, recomanda terapeutul Eboni Harris.

Sursa: Adevarul
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si