5 zile au trecut de cand submarinul argentinian San Juan a disparut in apele Atlanticului de Sud. Nimeni nu a mai putut lua legatura cu cei 44 de membri ai echipajului. In plus, submersibilul nu poate fi detectat de niciun radar. Pe de alta parte, au fost primite mai multe apeluri intr-un interval de aproape 5 ore, insa nu s-a putut stabili comunicatia.

Oficialii ministerului argentinian al apararii atribuie aceste incercari celor de pe submarin si incearca sa localizeze emitatorul.

Enrique Balbi, pdc Marina Argentiniana: "Sapte incercari de apeluri, de cateva secunde, posibil din cauza semnalului foarte slab, nu au avut succes. Incercam sa verificam aceasta informatie, pentru ca datele ne-ar putea ajuta sa ii localizam."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Nu mai putin de 12 ambarcatiuni si aeronave din Argentina, Statele Unite, Marea Britanie si Brazilia incearca sa gaseasca submarinul. Ultima pozitie cunoscuta a acestuia era la aproximativ 400 de kilometri de coasta Patagoniei. Familiile militarilor sunt la capatul rabdarii, mai ales ca resursele de oxigen din submersibil sunt pe sfarsite.

Gabriel Gonzalez, amiral marina argentiniana: "Familiile au libertatea de a sta unde se simt cel mai bine. Din ce am observat, asta inseamna aici, in baza navala, unde avem si o echipa de specialisti care ii asista."

Din echipaj face parte si prima femeie-ofiter de pe un submarin argentinian.

Eliana Maria Krawczyk, ofiter: "Cand te gandesti ca esti sub apa, navighezi si esti singura femeie din echipaj e ciudat, dar, in acelasi timp, e o provocare."

O furtuna puternica, ce va mai dura inca 48 de ore, face ca misiunea de cautare si salvare sa fie extrem de complicata. Expertii se tem ca submarinul sa nu se fi scufundat din cauza vreunui accident, pentru ca sonarele nu l-ar mai putea diferentia de elementele de relief de pe fundul oceanului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si