Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

In Marea Britanie, mii de femei isi pun extensii de par la saloanele de infrumusetare. Ele cheltuie peste 1.200 de euro pe extensiile din par natural. Marea Britanie este al treilea cel mai mare importator de par din lume si cumpara 43 de milioane de tone de par uman in fiecare an. Suficient cat sa acopere 2 milioane de capete.

De cele mai multe ori parul provine din India. Aici, femeile isi ofera parul, in mod gratuit, zeului Vishnu. "Parul este frumusetea femeii. Cand o femeie isi ofera parul lui Dumnezeu, in realitate isi ofera frumusetea lui", a spus o femeie.  Pe ele nu le deranjeaza faptul ca apoi parul lor este vandut si ca unii castiga averi de pe urma podoabei lor capilare. Templul Tirumala, de exemplu, produce in fiecare an 22 de milioane de lire din vanzarea de par.

Banii sunt folositi pentru a finanta scoli si spitale.

Cu toate acestea, banii sunt greu de urmarit, scriu cei de la Daily Mail. Nu doar templele se ocupa cu comertul parului. Din ce in ce mai multi comercianti calatoresc prin Asia sau Europa de Est in cautare de par. De altfel, s-au intamplat multe cazuri in care fetele erau rapite de pe strada si rase in cap.
"Am fost retinuta de o banda si rasa in cap", a spus o tanara. "Mai cunosc pe cineva care a fost santajata si amenintata", a mai spus aceasta.

In fiecare luna, in Siberia si Ucraina au loc evenimente in cadrul carora femeile pot sa-si vanda parul. Aici, predonomina parul blond. Preturile sunt destul de mici. O tanara povesteste ca pentru coada ei lunga pana la solduri a primit numai 120 de lire. Preturile variaza in functie de culoare: 25 inch- par inchis la culoare costa 38 de lire, iar cel deschis costa 45 de lire.

In America de Sud, in Peru si Brazilia pretul este stabilit in functie de cat de gros este firul de par. In Peru, dealerii merg din casa in casa, iar pretul oferit este de 70 de lire.

Nu se risipeste niciun fir de par. Sunt oameni care umbla prin saloanele de frizerie si aduna parul cazut sau cel taiat in urma tunsului.

Odata colectat, parul este vandut fabricilor, unde este prelucrat. Sunt foarte multe secrete in aceasta industrie fiindca obtinerea parului nu este un lucru tocmai usor, parul poate fi foate usor furat in timp ce este transportat. "Colectorii de par sunt mereu in competitie. Fabricile nu isi dezvaluie sursele de par si nici procedurile de prelucrare a parului", a spus o sursa din interior. 
Dupa ce este prelucrat, parul este vandut mai departe si astfel ajunge in saloanele de infrumusetare.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si