Negocierile sunt programate să înceapă la ora 16, ora Kievului (aceeași oră în România).

Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus pentru negocierile cu Rusia

Delegația rusă a ajuns mai devreme la locul întâlnirii, situat în apropierea graniței dintre Polonia și Belarus.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui medic din Cernihiv: „Nu știu cât va rezista orașul, dar voi rămâne în spital până la sfârșit”

Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a declarat că "tergiversarea  negocierilor a devenit o tradiție diplomatică a părții ucrainene".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cele două runde de discuții anterioare, desfășurate săptămâna trecută, nu au dus la niciun rezultat.

Citeste si: Vasile Dîncu: Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată

Tentativele de a stabili coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol și Volnovaha au eșuat, sâmbătă și duminică, după ce armata ucraineană și cea rusă s-au acuzat reciproc de încălcarea încetării temporare a focului.

Care sunt condițiile Kremlinului pentru stoparea invaziei în Ucraina

Aceste condiții presupun recunoașterea Crimeei ca parte a Rusiei, recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas și introducerea în Constituție a neutralității Ucrainei.

Citeste si: Alături de Ucraina. Sumele impresionante pe care vedetele de la Hollywood le-au donat victimelor războiului

La rândul său, Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean și membru în delegația de negociatori a Kievului, a postat următorul mesaj pe Twitter, înainte de discuțiile cu partea rusă.

Citeste si: Ministrul Agriculturii: „Nu există riscul să nu putem aproviziona populaţia cu alimente”

"Barbarii secolului XXI. Rusia a deteriorat sau distrus 202 școli, 34 de spitale, peste 1500 de clădiri rezidențiale. Peste 900 dintre așezările noastre sunt complet lipsite de lumină, apă, căldură. Armata rusă nu știe să lupte împotriva altor armate. Dar se pricepe la uciderea civililor".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si