Dacă ai în repertoriul bucătăriei aparate practice, acest lucru poate face o mare diferență între mesele pregătite repede, dar nesatisfăcător și cu consum mare de timp, și mesele pregătite rapid, dar cu un gust delicios și, mai ales, foarte sănătoase. Iar un astfel de aparat minune este blenderul. Acesta nu se folosește doar pentru mâncare, ci poți pregăti diverse băuturi și smoothie-uri din orice fruct sau legumă.

4 motive pentru care blenderul este de nelipsit dintr-o bucătărie

  • Blenderul definește versatilitatea în nutriție în bucătărie. Acesta face mai mult decât amestecarea ingredientelor. Desigur, aceasta este funcția principală, însă doar la asta este bun? Nu. Blenderul mărunțește alimentele mari și solide sau chiar le omogenizează pe acelea sub formă de praf. Transformă fructele și legumele fie în băuturi pline de vitamine și minerale cu un gust deosebit de aromat, fie în sosuri, creme, dressinguri – ce asezonează mâncarea pe care tocmai ai gătit-o – și chiar supe creme sau piureuri. Făina din diferite cereale, pseudocereale sau semințe poate fi obținută și ea cu ajutorul blenderului.
  • Orice preparat este pregătit rapid și eficient. Toate funcțiile blenderului – mărunțire, amestecare, omogenizare etc. – se întâmplă în același timp cu doar o apăsare de buton. Timpul este foarte mult scurtat față de aceeași muncă făcută de mână. În plus, lamele de care dispun blenderele sunt foarte puternice, lucru care le face mult mai eficiente decât lama unui cuțit sau a unei râșnițe, fie ea și electrică.
  • Folosirea unor blendere te ajută mult să economisești bani. Deși acest motiv pare a fi unul indirect pro blendere, adevărul este că legătura este cât se poate de directă: pregătind acasă orice rețetă – suc, smoothie, supe creme, sosuri etc. – nu mai trebuie să le cumperi. Cu ingredientele pe care oricine le are în bucătărie, orice poftă ai avea îți este mult mai la îndemână să o prepari.
  • Este un aparat foarte ușor de folosit. Indiferent de modelul ales de pe altex.ro, blenderul se folosește intuitiv – o apăsare de buton, câteva trepte de viteză sau o mică rotație a paharului în care pui ingredientele. Totul este atât de simplu încât și copiii îl pot folosi în siguranță, dar cu supravegherea unui adult. Asta deoarece trebuie băgat în priză și evitat contactul direct cu lama. Însă de îndată ce este totul montat, blenderul este sigur.

În concluzie, blenderul este esențial în bucătărie, indiferent de nivelul pregătirii tale ca bucătar. În mod indirect, folosirea acestuia te ajută să ai un stil de viață sănătos, fără a-ți pune bariere drastice asupra lucrurilor pe care ai sau nu voie să le consumi. Vitaminele și mineralele din smoothie-urile verzi sau din fructe sunt la îndemână. Prin urmare, blenderul îți permite să fii creativ în bucătărie, să experimentezi gusturi noi și să îți creezi propriile tale rețete. Ai vreo dorință anume, dar nu găsești combinația respectivă în magazine? Apelează cu încredere la un blender, creeaz-o și bucură-te de gust și de toate celelalte beneficii. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si