Proiectul de 430 de milioane de lei de extindere a plajei din Eforie Sud, s-a blocat din cauza birocrației. În luna septembrie 2022 au început lucrările de extindere a plajelor din Eforie Sud, iar după 2 luni, proiectul s-a blocat după ce la câțiva metri de țărm a fost găsită o corabie veche.  

Este nevoie de aviz de la Ministerul Culturii

Plaja lărgită din stațiune nu poate fi redată scopului turistic în acest sezon estival, dacă nu se obține avizul Ministerului Culturii cu privire la cercetarea arheologică a epavei descoperite în zonă. Ministerul Culturii trebuie să emită un aviz pentru continuarea lucrărilor în zona în care se găsește epava. 

Pentru epava care ar avea aproape 200 de ani, este nevoie de un arheolog scafandru care să o expertizeze, dar țara noastră nu are așa ceva. 

Citește și: Cristina a fost găsită fără suflare împreună cu câinii ei. Românca de 50 de ani a murit înghețată, pe o stradă din Italia

Constructorul a propus să o înglobeze în noua plajă și apoi să fie cercetată mai ușor pe uscat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Beneficiarul plajelor lărgite este compania Apele Române, care de asemenea așteaptă ca Ministerul să își dea avizul.

Citește și: Accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme pe DN 24D

Dacă lucarile nu sunt finalizate pana la sfârșitul anului, riscăm să fim sancţionaţi de Uniunea Europeană, de unde vine finanțarea. Data limită de posibilitate a finanțării cu fonduri Europene pentru acest proiect este până la 30 decembrie 2023. 

Mai mulți bani pentru românii care își pun panouri fotovoltaice

Bugetul prevăzut pentru instalarea de panouri fotovoltaice a fost maorat în 2023, astfel încât aproximativ 150.000 de români și-ar putea obșine independență energetică cu bani de la stat. Sunt, însă, o serie de obstacole birocratice și de ordin economic care ar putea îngreuna lucrurile în acest an.

Citește și: O persoană a decedat în urma unui accident rutier în Bistrița-Năsăud

Bugetul prevăzut pentru panourile fotovoltaice, în 2023, este de trei miliarde lei, bani cu care se vor putea fi finanţa peste 150.000 proiecte, a transmis vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna. 

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, șochează din nou Occidentul

Autoritățile s-au gândit să suplimenteze bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din cetăţenilor.

"Pentru a sprijini cetăţenii în instalarea acestor sisteme de producere a energiei electrice, în 2023 continuăm programul, construim acum bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu- n.red) şi vom bugeta pentru acest program o sumă de cel puţin patru ori mai mare decât anul trecut.(...)

Trei miliarde lei este bugetul prevăzut pentru fotovoltaice, în 2023, şi vom putea finanţa cel puţin 150.000 de proiecte, faţă de 40.000", a spus Tanczos Barna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si