Ministerul francez de Externe a confirmat ca Laurent Fortin, in varsta de 48 de ani, este incarcerat in China din martie 2017 si ca agenti

consulari francezi l-au vizitat in cinci randuri.

Laurent Fortin a plecat in decembrie 2016 la Shanghai sa munceasca pentru un mic grup francez, Farine Bakery, potrivit textului unei petitii prin care se cere eliberarea sa, postat pe site-ul Change.org.

Contactat de AFP; Quai d'Orsay a dat asigurari ca ”autoritatile franceze urmaresc cu cea mai mare atentie situatia compatriotului nostru”.

”Serviciile consulare franceze la Shanghai se afla in contact regulat cu autoritatile chineze, pentru a urmari desfasurarea procedurii judiciare, in cadrul exercitarii protectiei consulare ”, a adaugat ministerul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Fortin a fost arestat pe 23 martie impreuna cu alti sapte angajati, in urma unui control al autoritatilor de reglementare, care au descoperit stocuri de faina ”perimata”, potrivit presei chineze de stat.

”Cerem eliberarea imediata a lui Laurent si o implicare reala a Guvernului nostru”, conchide petitia.

Cotidianul oficial Shanghai Daily a scris pe 28 martie ca Laurent Fortin si trei dintre colegii sai chinezi au fost inculpati pentru ca au ”folosit faina perimata”.

Patru brutarii gestionate de Farine Bakery au fost inchise de atunci.

Declansat de un clip video filmat de un fost angajat, dosarul a provocat emotie in randul navigatorilor chinezi pe Internet, in contextul in care aceste brutarii se lauda cu calitatea fainii, pentru a justifica preturi de vanzare mari.

Farine Bakery a recunoscut, in martie, intr-un comunicat in mandarina, ca a ”comis, evident, o eroare” si a explicat ca se refera la ”date limita de consum optim”, insa ”fara sa realizeze ca normele chineze erau mai stricte”.

De cand a fost arestat, francezul este detinut in conditii dificile si nu dispunea, la inceputul arestarii, de un pat sau de un scaun in celula, a declarat pentru AFP fratele sau David Fortin.

El risca intre unul si 15 ani de detentie, potrivit cifrei de afacerii realizate, in contextul in care era doar un salariat al intreprinderii”, a declarat mama sa, care a putut sa comunice cu el prin e-mail.
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si