Vestea a căzut ca un trăsnet printre credincioșii din întreaga țară care ascultau în fiecare săptămână predicile și conferințele preotului Gheorghe Colțea, publicate pe rețelele de socializare.

Citeste si: Tragedie provocată de un român pe o autostradă din Italia. S-a urcat la volan după ce a băut la o nuntă

Părintele Colțea, unul dintre cei mai iubiți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române, se afla în comă de grav IV, după ce i s-a făcut rău și a căzut din picioare în timp ce se afla pe drumul spre Mitropolie.

Preotul Gheorghe Colțea, slujbă la marginea pădurii

Preotul Gheorghe Colțea s-a remarcat de-a lungul anilor prin gesturile sale neconformiste și predicile inspirate de suflul divin. La finalul lunii august 2022, părintele Colțea a  slujbă la marginea pădurii, la care au participat și echipele de televiziune.

Părintele Gheorghe Colțea

Părintele Gheorghe Colțea, unul dintre cei mai iubiți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române

[Sursa foto: Facebook]

Pe părintele Protopop Gheorghe Colțea, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Laurentiu Streza – Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului – îl descria ca un ostenitor în cele sfinte, prin contribuțiile sale „la binele Bisericii noastre strămoșești și al credincioșilor ei, făcându-se el însuși «treapta» și «scara», prin chipul întreitei sale slujiri”.

Citeste si: Preot cunoscut, acuzat de agresiune sexuala

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Părintele Gheorghe Colțea, unul dintre cei mai iubiți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române

[Sursa foto: Facebook]

Părintele Gheorghe Colțea va fi înmormântat în cimitirul bisericii din Moeciu de Jos- chiar în fața sfintei biserici.

Gheorghe Colțea: Vreau să mor în Rai. Aici este, în curbura Carpaţilor 

În ultimul interviu acordat cu Antena 3, preotul a fost întrebat care ar fi locul unde ar alege să moară. Păstorul sufletelor a oferit un răspuns tulburător:

„Dacă aş putea să aleg, ar fi într-un spaţiu mai larg, în patria mea, mai restrâns puţin, în curbura Carpaţilor. Este un spaţiu foarte interesant pentru mine, este chiar centrul pământului făgăduinţei şi îl socotesc eu, că este chiar Raiul promordial. Şi pentru mine că m-am născut în curbura Carpaţilor şi am propovăduit şi am trăit aici, e tare ca să zic, m-am născut în Rai, am trăit în Rai şi vreau să mor în Rai. Aici este, în curbura Carpaţilor. În satul meu natal, în judeţul Covasna, unde m-am născut, există un loc – îi zice Pajiştea Lungă. Este o pajişte întinsă, frumoasă, cu o deschidere foarte largă şi care se mărgineşte de o lizieră de pădure de fag. Mi-a plăcut întotdeauna locul acela”, a spus părintele Gheorghe Colțea.

Care este programul slujbelor funerare

Programul slujbelor pentru funeraliile Părintelui Protopop Gheorghe Colțea:

Luni- 19 septembrie

În această seară de la ora 18:00- se va săvârși cel de-al doilea Priveghi în biserica Sfântul Nicolae din Moeciu de Jos- cu citirea neîntreruptă a Psaltirii

Citeste si: Dialogul dintre Patrick și Gagea. Concurentul nu poate trăi cu gândul că fosta lui iubită are ochi și pentru Patrick: „Dacă ea se folosește de mine ca să te reaprindă pe tine?”- kfetele.ro

Citeste si: Confesiunea cutremurătoare a mamei fetei ucise de iubit într-un hotel din București: "Mi-am văzut copilul meu tăiat, mort, într-un hal fără de hal"- radioimpuls.ro

Marți- 20 septembrie

De la ora 10:00- se va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Nicolae din Moeciu de Jos;

De la ora 13:00- Slujba Înmormântării condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu Streza.

Părintele Gheorghe Colțea va fi înmormântat în cimitirul bisericii din Moeciu de Jos- chiar în fața sfintei biserici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si