Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor incendiului produs la clădirea de locuinţe din Valencia de săptămâna trecută.

Citește și: VIDEO. Cine sunt cele două românce dispărute după incendiul devastator din Valencia

Din nefericire, a fost confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi de administratora blocului, tot o româncă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia cetăţenilor români afectaţi de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuinţe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile spaniole au notificat reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, a transmkis MAE, la solicitarea News.ro.

Cine sunt cele două românce, mistuite de flăcări la Valencia

Reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetăţenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat că două românce locuiau în imobilul respectiv.

Ar fi vorba despre o adolescentă de aproximativ 15-16 ani și mama acesteia.

"Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul.

O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă", a afirmat Adriana Banu 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si