Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas
Dovlecei umpluți. Vara a venit astfel că trebuie să ne gândim la rețete noi. Vă propunem două rețete de dovlecei umpluți, perfecți pentru perioada verii!
Dovlecei umpluți. Două rețete simple și accesibile, perfecte pentru perioada verii. Pot fi servite atât ca aperitiv sau chiar fel principal, iar alături de o salată verde puteți da pe spate orice invitat la masă.
Ingrediente:
Dovlecei 3 buc alegeti dovlecei de marime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
●Cascaval 100 g
●Oua-2 buc
●Piper negru macinat 0.25 lingurite
Mod de preparare:
Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung. Cu ajutorul unei lingurițe scobiti interiorul fiecarei jumatati- atent sa nu rupeti marginile!
Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte. Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.
Citeste si: Ce să mănâncă de Rusalii 2022? Tradiţia de mult uitată
Umpleti barcutele de dovlecei cu acest amestec, le aranjati intr-o tava de cuptor- eu nu o ung cu ulei, le pun asa pe uscat.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.
Ingrediente:
700 g compoziție de chiftele:
Mod de preparare:
Se pregătesc dovleceii într-un strat foarte subțire și se pregătește carnea tocată pentru umplutură. Carnea tocată se combină cu ceapă, usturoi, cimbru sare, piper și boia dulce. Două felii de pâine înmuiate în apă se pun în compoziția de carne și se frământă bine. Dovleceii se scobesc cu atenție de miez, dar cu atenție, trebuie lăsat un fund gros de cel puțin 1 centimetru.
Citeste si: Reţetă de dovlecei pane: Secretul unui gust desăvârşit!
Se presară sare peste dovlecei și se lasă timp de 5-10 minute pe funful de tocat pentru a ieși apa.
Apoi se vor umple cu carnea amestecată. Pentru a netezi într-un aspect plăcut carnea, puteți pune puțin ulei în palme și ungeți dovleceii pe fiecare parte.Se pun în tavă, se adaugă și sucul de roșii, poate fi completat cu ierburi aromatice precum busuioc, rozmarin sau oregano.
Cuptorul se încinge la 200 de grade Celsius, se pune o folie de aluminiu peste tava cu dovlecei și se dau la timp de 30 de minute. Trebuie lăsați până când se vor rumeni. Dacă sosul scade puteți pune puțină apă.
Citeste si: Rețetele bunicilor, mereu la modă
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro