Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas
Dovlecei umpluți. Vara a venit astfel că trebuie să ne gândim la rețete noi. Vă propunem două rețete de dovlecei umpluți, perfecți pentru perioada verii!
Dovlecei umpluți. Două rețete simple și accesibile, perfecte pentru perioada verii. Pot fi servite atât ca aperitiv sau chiar fel principal, iar alături de o salată verde puteți da pe spate orice invitat la masă.
Dovlecei umpluți
Ingrediente:
Dovlecei 3 buc alegeti dovlecei de marime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
●Branza feta sau telemea 200 g
●Cascaval 100 g
●Oua-2 buc
●Piper negru macinat 0.25 lingurite
Mod de preparare:
Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung. Cu ajutorul unei lingurițe scobiti interiorul fiecarei jumatati- atent sa nu rupeti marginile!
Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte.
Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.
Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.
Dovlecei umpluți cu carne tocată și sos de roșii la cuptor
Ingrediente:
700 g compoziție de chiftele:
600 g carne tocată de porc
2 felii de paine inmuiate si stoarse
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
sare, piper, cimbru uscat, putina boia dulce
verdeață tocată (mărar, pătrunjel)- opțional
miezul scobit din dovlecei călit cu 30 g de unt și putina sare (optional)
4 dovlecei mai mici( cca.
1 kg)
500 ml roșii cuburi la conserva, sau passata de roșii diluată cu 200 ml de apa sau 700 ml suc de roșii (mai subtire)
sare, piper
2 linguri de ulei
smantana și verdeata pentru servit
Mod de preparare:
Se pregătesc dovleceii într-un strat foarte subțire și se pregătește carnea tocată pentru umplutură.
Carnea tocată se combină cu ceapă, usturoi, cimbru sare, piper și boia dulce. Două felii de pâine înmuiate în apă se pun în compoziția de carne și se frământă bine. Dovleceii se scobesc cu atenție de miez, dar cu atenție, trebuie lăsat un fund gros de cel puțin 1 centimetru.
Se presară sare peste dovlecei și se lasă timp de 5-10 minute pe funful de tocat pentru a ieși apa.
Apoi se vor umple cu carnea amestecată. Pentru a netezi într-un aspect plăcut carnea, puteți pune puțin ulei în palme și ungeți dovleceii pe fiecare parte.
Se pun în tavă, se adaugă și sucul de roșii, poate fi completat cu ierburi aromatice precum busuioc, rozmarin sau oregano.
Cuptorul se încinge la 200 de grade Celsius, se pune o folie de aluminiu peste tava cu dovlecei și se dau la timp de 30 de minute.
Trebuie lăsați până când se vor rumeni. Dacă sosul scade puteți pune puțină apă.