A decis sa doneze sange dupa ce la 14 ani, in timpul unei operatii, a avut nevoie de 13 litri de sange. A stat o luna in coma, insa a supravietuit datorita sangelui primit de la donatori.

In 1945 s-a dus pentru prima data la spital pentru a dona sange, cand a aflat ca sangele lui contine o cantitate mare de aticorpi, lucru extrem de rar, folosit in lupta impotriva bolii hemolitice a nou-nascutului.

Sangele sau era atat de important incat i l-au asigurat, pentru 1.000.000 de dolari.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Barbatul, ajuns acum la 47 de ani doneaza sange din trei in trei saptamani.  In mai 2011 a ajuns la 1.000 de donari, un record in domeniu.

”Vreau ca acesta sa fie doborat, pentru ca asta ar insemna si mai multe transfuzii, si mai mult sange”, a declarat in ziua primit Medalia ”Ordinului Australiei”, potrivit inspiremore.com.

El nu se considera un erou si spune ca donarea a devenit un obicei.

El e de parere ca eroi sunt oamenii din prima linie, adica politistii sau medicii. „Eu doar iau trenul, citesc o carte buna, donez sange, apoi ma intorc”, a declarat el, adaugand ca este o procedura extrem de simpla. „O ora din viata ta poate salva o alta viata”,  a mai spus el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si