În plin val de viroze respiratorii și gripe, elevii s-au reîntors în băncile școlii. Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline. De asemenea, școlile nu au primit recomandări cu privire la evitarea îmbolnăvirilor.

Pacienții pot aștepta ore în șir la camerele de gardă

Spitalele de pediatrie sunt ocupate de pacienți, iar la camerele de gardă, aceștia pot aștepta chiar și până la șase ore.

În rândul celor mici, infecțiile respiratorii fac ravagii.

În unitățile de învățământ s-a făcut dezinfecție în vacanță, s-a pus dezinfectant la intrarea în școală, chiar dacă școlile nu au primit încă o listă cu recomandări din partea Direcției de Sănătate Publică sau din partea Inspectoratelor Școlare.

De asemenea, cadrele didactice au făcut un anunț cu privire la situația elevilor care prezintă simptome de răceală. Mai exact, aceștia vor fi trimiși acasă.

Spitalele de pediatrie, pline de pacienți cu cazuri de gripă

Medicii trag semnale de alarmă cu privire la faptul că spitalele de pediatrie sunt pline de pacienți cu cazuri de gripă și viroze respiratorii.

Copiii primesc din partea părinților geluri dezinfectante, șervețele umede, vitamine, dar și suplimente pentru creșterea imunității. Totodată, medicii atrag atenția cu privire la aceste medicamente. Ele trebuie administrate la recomandarea doctorilor, nu după ureche.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sute de copii s-au prezentat la camerele de gardă cu gripă, temperatură mare, infecții respiratorii, în ultimele zile, numai în Capitală. 

”Foarte multe cazuri de gripă, din păcate unele și cu insuficiență cardiacă, oamenii nu mai pot să respire și au nevoie de oxigen. Avem surprinzător de multe cazuri și de COVID, nu a plecat cu totul. Și îngrijorător de multe cazuri de rujeola la adulți.

Sunt persoane tinere care până acum trei zile mergeau la serviciu, erau bine și brusc au început să facă febra mare, cu dureri musculare extrem de puternice și cu o stare generală proastă, spun că efectiv nu se pot ridica din pat”, a declarat Laurențiu Stratan, medic infecționist, potrivit Antena3.ro

Citește și: VIDEO- Din ce în ce mai multe îmbolnăviri în rândul copiilor. Timpul de așteptare la camera de gardă este de 4 ore

Cum trebuie să procedăm dacă avem simptome de febră sau dureri toracice?

Doctorii spun că este important să mergem de urgență la un specialist, în cazul în care avem febră sau dureri toracice.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Cazurile de gripă, creștere alarmantă în prag de sărbători. Spitalele sun pline de pacienți

”Trebuie să ne prezentam la medic dacă avem o febră rebelă la orice antitermic pe care îl folosim. Paracetamol, Nurofen, ce folosește lumea în mod tradițional. Dacă tusea este extrem de urâtă, dureri toracice, trebuie să ne prezentăm la medic”, a mai spus Laurențiu Stratan, medic infecționist, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si