Patronul SpaceX, Tesla și Twitter intenționează să își mute angajații în noul oraș, unde aceștia să trăiască și să lucreze.

Citește și: Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al treilea război mondial e aproape

Publicația Wall Street Journal a relatat că Elon Musk a descris orașul ca fiind „un fel de utopie din Texas de-a lungul râului Colorado”.

Prin crearea orașului, Musk ar putea să stabilească și unele dintre reglementările propriei localități.

Cum se numește orașul utopic al lui Elon Musk

Se pare că Elon Musk a început deja lucrările pentru a construi orașul imperiului său de business, care să-i găzduiască afacerile și angajații.

Multimiliardarul lucrează la construirea propriei „utopii” în Texas și intenționează să o numească Snailbrook, potrivit Gizmodo.

Noul oraș al lui Musk ar urma să apară lângă facilitățile deja existente de la companiile Boring și SpaceX, care sunt în prezent în construcție, potrivit publicației citate.

A început lucrul la orașul lui Musk

Fotografiile de pe Facebook au dezvăluit că zona are deja o colecție de case modulare, o piscină, o zonă de sport în aer liber și o sală de sport și are deja postate pancarte pe care se vede scris: „Bun venit, Snailbrook, TX”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Anul trecut, la o întâlnire a angajaților Boring, președintele Steve Davis ar fi vorbit despre organizarea de alegeri pentru primarul orașului.

Un oraș mai ieftin pentru angajații lui Elon Musk

Se spune că municipalitatea propusă este adiacentă facilităților Boring și SpaceX care sunt în prezent în construcție și că include deja mai multe case modulare.

Snailbrook este numele mascotei companiei Boring.

Se pare că Musk dorește să le ofere angajaților săi case de închiriere care sunt mult sub valoarea pieței locale.

Un anunț ar fi stabilit prețul unei case cu două sau trei dormitoare la 800 de dolari, comparativ cu 2.200 de dolari pe lună în Bastrop, Texas, în apropiere. Există și planuri pentru o școală Montessori în noul oraș.

Citește și: Ce este "richesiunea" care lovește giganții Google, Microsoft, Facebook și Amazon. Concedieri masive chiar acum

Legea din Texas cere ca o zonă să aibă cel puțin 201 de rezidenți înainte de a se putea înregistra ca localitate de sine stătătoare.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Planurile, pe care Wall Street Journal le prezintă în articol, prevăd construirea a încă 110 case în zona în care se află Snailbrook.

Snailbrook, la început de lucrări

[Sursa foto: wsj.com]

De ce s-a mutat Musk din California în Texas

Elon Musk a venit pentru prima dată în Texas în urmă cu doi ani, abandonând California și numind-o țara „supra-reglementării, a litigiilor excesive, a supraimpozitării”.

Cu toate acestea, luna trecută, Tesla a anunțat planuri de a-și extinde prezența în California, mutându-și sediul de inginerie în acelasi stat.

Orașul Mustang, deținut de alt miliardar texan

Dacă Musk își construiește propriul oraș, nu va fi singurul miliardar din Texas care deține un oraș. În 2021, proprietarul Dallas Mavericks, Mark Cuban, a cumpărat întregul oraș Mustang, Texas, pentru o sumă nedezvăluită.

Orașul era de vânzare din 2017, inițial cu un preț cerut de 4 milioane de dolari. În cele din urmă, a scăzut la 2 milioane de dolari, dar tot nu a putut găsi un cumpărător.

Mustang este situat la aproximativ o oră la sud de Dallas, în comitatul Navarro, chiar lângă autostrada Interstate 45.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si