Toamna trecută, gigantul industrial Tereos anunța închiderea fabricii de zahăr din Luduș. Motivul a fost reprezentat de faptul că negocierile privind vânzarea companiei au eșuat.

La începutul acestui an, totul s-a schimbat, deoarece doi români au cumpărat fabrica.

Citește și: Gigi Becali sare în apărarea lui Victor Pițurcă: ” Eu după cum îl cunosc pe el, nu are nicio treabă cu afacerea asta”

Fabrica de zahăr din Luduș a fost cumpărată de doi români

Cei doi români sunt investitori în domeniul agroalimentar și alimentar  de consum, potrivit comunicatului transmis de Tereos.

„Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă păstrarea locurilor de muncă și menținerea activității de producerea a zahărului în bazinul Ludușului”, a spus Gérard Clay, președintele Consiliului de Administrație.

Citește și: Călătorie în „Fabrica de bebeluși”. Nou născuții vor fi crescuți în capsule, iar părinții le vor putea alege trăsăturile

Tereos, lider mondial

Gigantul Tereos este unul dintre liderii mondiali pe piețele zahărului, băuturilor alcoolice și amidonului. Grupul cooperativ reunește 12.000 de membri cooperatori și are un know-how recunoscut în prelucrarea sfeclei, trestiei, cerealelor și cartofilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În 2021 și 2022, Tereos a generat venituri de 5,1 miliarde de euro.

Citește și: Mare atenție atunci când alegem pateul de ficat de porc. Alertă InfoCons: Doar 15% ficat de porc în compoziție

Este un proiect curajos pe care am vrut să îl demarăm cu scopul de a relansa producția de zahăr din țară în acest an. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece sfecla de zahăr din campania de toamnă 2023, în regiunea Luduș, trebuie să fie contractată în curând. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a transmis Mihaela Neagu, investitor independent.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, între carieră și viața personală. Cine este, de fapt, cunoscuta prezentatoare

Fabrica era dorită de mai multă lume

Înainte ca cei doi investitori să cumpere fabrica, mai mulți fermieri s-au arătat interesați de a cumpăra împreună fabrica, potrivit directorului executiv al Direcției pentru Agricultura Județeană Mureș, Ileana Gușatu.

Citește și: Cum protejezi reputația companiei tale în vreme de criză

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Ieri, 12 octombrie, fermierii din zona Transilvaniei, cultivatorii de sfeclă de zahăr, au avut o nouă întâlnire cu patronatul francez al fabricii de zahăr Tereos în vederea continuării negocierilor referitoare la achiziţionarea acestei fabrici. S-a ajuns la un acord de principiu prin semnarea unui memorandum de achiziţie a fabricii de către fermierii români.

Citește și: Crește salariul minim pe economie, dar nu va combate inflația! Analiștii economici avertizează că urmează taxe și contribuții la stat mai mari: “Riscul este ca o parte dintre angajați să fie concediați”| EXCLUSIV

Însă în vederea finalizării procedurii de achiziţie este nevoie de avizul companiei mamă din Franţa, document decisiv în acest proces, pe care sperăm că îl vor primi şi atunci acest memorandum se va putea transforma într-un contract de vânzare-cumpărare. Fermierii sunt optimişti în acest sens că vor primi avizul şi că vor putea să achiziţioneze această fabrică", a declarat Ileana Guşatu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si