Plăcintele coapte pe plită au atras sute de pofticioși la festivalul dedicat acestui tip de desert. Încă de la prima oră a dimineții, gospodinele au început să pregătească delicioasele aluaturi, în stil tradițional.

Citește și: VIDEO- Pregătirile pentru festivalul Electric Castle au intrat pe ultima sută de metri

„Facem plăcintă cu brânză de vacă, cu varză, ca la Bobâlna, ca la mama acasă, sau de la Orpet cum ziceau bătrânii pe vremuri.

De ce e mai specială plăcinta asta? Pâi pentru că e de la Bobâlna și e festivalul plăcintelor.”

La târgul din centrul țării am întâlnit o și pe doamna Suzana. Femeia are 68 de ani și cunoaște toate secretele unui aluat care se topește în gură.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Suzana Pop, localnică: „De cât timp faceți plăcinte de astea? De când m-am căsătorit. Mama (n.r. m-a învățat rețeta).”

În timp ce doamnele se ocupau de aluat și de forma plăcintelor, domnii au stat lângă foc și le-au copt uniform. În acest fel se găteau delicioasele preparate și în urmă cu sute de ani.

Și chiar dacă bucătarii de ocazie au fost mulți, clienții au venit în număr și mai mare.

S-a stat la cozi pentru degustarea celebrelor plăcinte, iar oamenii au venit din toate colțurile județului, ca să le cumpere.

Adriana Irimieș, organizator: „Noi încercăm să promovăm și să scoatem la lumină rețetele tradiționale pe care străinii le apreciază uneori mai mult decât noi și tocmai de aceea împletite oarecum cu cântec, joc și voie bună, am dat startul acestui festival.”

Festivalul plăcintelor s-a încheiat cu un spectacol folcloric

A fost prima ediție a festivalului plăcintelor de la Bobâlna. Evenimentul s-a bucurat de mare succes, mai ales că s-au vândut mii de plăcinte, iar ziua s-a încheiat cu un spectacol folcloric susținut de artiștii din zonă și de Aurel Tămaș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si