Potrivit unei decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial, Victor Costache a fost numit onorific al premierului Florin Cîţu, funcţia nefiind remunerată.

Victor Costache a demisionat din funcția de Ministru al Sănătății 

Costache a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Orban şi a demisionat în 26 martie 2020, odată cu apariția primului caz de COVID-19, fiind înlocuit cu Nelu Tătaru. Anterior demisiei, Costache anunțase intenția de a testa toți bucureștenii. 

Citeste si: El este noul secretar general al Guvernului. Florin Cîțu a semnat numirea

Șeful Guvernului de atunci, Ludovic Orban, a anunțat că Victor Costache și-a dat demisia „din motive personale, dar și profesionale”. Mandatul de ministru interimar și apoi ministru a fost preluat de Nelu Tătaru.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ioana Mihăilă a fost numită secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, fiind eliberat din funcţie Ciprian Bogdan, Mihaela Cătălina Bădoiu a fost numită secretar de stat la Ministerul Proiectelor Europene, iar Thomas Şindilariu şi Christiane Gertrude Cosmatu au devenit subsecretari de stat la Departamentul pentru Relaţii Interetnice.

Citeste si: Florin Cîţu, declarații despre tragediile din spitale- VIDEO

Cine este Victor Costache

Victor Costache este doctor în știinţe medicale şi unul dintre cei mai buni chirurgi specializaţi în Chirurgie cardiovasculară din România. A lucrat în spitale din Marea Britanie, Danemarca, Germania, Canada și Statele Unite. A fost ministru al sănătății începând cu 4 noiembrie 2019. De asemenea, premierul a decis ca Victor Florin Dumitru şi Paul Marian Ştefănescu să fie consilieri de stat în cadrul Cancelariei premierului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si