Nimeni nu dorește un război nuclear, este o amenințare la adresa existenței civilizației umane în general”, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate. În același timp, oficialul crede că „amenințarea există întotdeauna”.

Citeste si: Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, ar fi suferit un infarct după reproșurile lui Putin

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Motivele pentru care Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare sunt precizate într-un document aprobat prin decret prezidențial, a transmis Medvedev. 

Care sunt cele patru situații

  • Rusia este lovită de un atac nuclear;
  • Orice altă utilizare a armelor nucleare împotriva aliaților Rusiei;
  • Atac asupra infrastructurii critice, în urma căruia este afectată capabilitatea nucleară rusă.
  • Un act de agresiune împotriva Rusiei sau a aliaților săi, prin care însăși existența le este amenințată.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate a precizat că a enunțat aceste opțiuni „pentru că a fost pusă o întrebare” și afirmă că „autoritățile ruse pornesc de la faptul că negocierile și diplomația sunt întotdeauna cea mai bună cale”.

Putin a anunțat că a pus arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă

Pe 27 februarie, Putin a anunțat că a pus arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă. Ulterior, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a afirmat că un al treilea război mondial va fi nuclear.

Citeste si: Ziua 31 în războiul Rusia-Ucraina. Zelenski: „Am dat lovituri puternice inamicului. Este nevoie de negocieri”.

De atunci și până în prezent, amenințările în ceea ce privește utilizarea forțelor nucleare de către Rusia nu au încetat să apară. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si