Comuna Pădureni este compusă din şapte sate şi are mai putin de 5000 de locuitori. În sezonul estival, localitatea este plină de turişti, oameni care vin să se relaxeze la sfârşit de săptămână. Sunt chiar şi turişti din străinătate care se delectează cu frumuseţile satului vasluian.

Pădureniul are cel mai mai longeviv primar din judeţul Vaslui şi planurile lui de transformare a comunităţii pe care o conduce sunt pe termen lung.

Temistocle Diaconu (65 ani) ţine frâiele comunităţii din 1990 încoace.

Localitatea aflata la 8 kilometri de Husi are o piscina de dimensiuni mari, cu sezlonguri, umbrele si un bar, un teatru de vara, un loc pentru echitatie, cu ponei si cai, si un parc foarte frumos amenajat, cu foisoare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Localnicii si vizitatorii au la dispozitie si terenuri de sport, intreaga comuna parand un orasel cochet din Occident. 

Pentru a transforma localitatea, primaria a aplicat si a obtinut fonduri externe. Prima data SAPARD si PHARE, apoi dupa intrarea Romaniei in UE, fonduri europene. Au fost modernizati 4,3 kilometri de drum intre sate, s-au construit o retea de canalizare si statie de epurare, inca 7 kilometri de drum si trotuare.

In comuna functioneaza doua dispensare, doua cabinete de medicina de familie, farmacii si un cabinet stomatologic. Scoala din Padureni are laborator de informatica si sala de gimnastica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si