Unde gresesti când faci cartofi piure? Iata ce noteaza bucatarii bonappetit.com:

1. Folosesti un singur fel de cartofi

Când faci piure, foloseste, în proportii egale, cartofi sapunari, cu miez alb-roz, si cartofi fainosi, cu un continut minim de apa si mult amidon. Amidonul va absorbi untul si smântâna, asigurând cartofilor acea textura moale si pufoasa. Cartofii sapunari sunt foarte aromati, dar, folositi singuri, piureul va fi apos si lipicios.

2. Nu speli cartofii

Evident, înainte de a se gati, cartofii se curata de coaja. Sunt totusi persoane care sar peste aceasta etapa si doar îi trec pe sub un jet de apa. Cartofii sunt, însa, foarte murdari. Înainte de a-i gati, spala-i bine cu apa rece, apoi curata-i. În cazul cartofilor noi, îi poti freca bine cu un burete de vase curat, pastrând cojita!

3. Îi pui la fiert în apa calda

Daca pui cartofii în apa calda, marginile se vor gati prea mult, iar miezul va ramâne crud. Acestia trebuie sa se gateasca la aceeasi temperatura, în acelasi timp. Care este metoda corecta? Pune cartofii (taiati cubulete) într-o cratita cu apa rece cât sa-i acopere, apoi aprinde focul si lasa-i sa fiarba.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

4. Nu pui sare în apa în care fierb

Când se gatesc, cartofii trebuie sa absoarba atât apa, cât si sare.

5. Dai focul prea mare

Când apa da în clocot, cartofii se pot sfarâma.

Fierbe-i la foc molcom. Astfel, vor ramâne întregi si se vor gati uniform.

6. Nu scurgi bine cartofii

Cartofii aposi sunt gretosi. Dupa ce fierb, scurge-i de apa si mai pune cratita 1-2 minute pe foc, pâna se evapora toata umezeala. Îi poti pune si într-un vas întins pe care sa-l dai la cuptor. Când marginile cartofilor se albesc, sunt gata.

7. Folosesti lapte rece

Laptele rece pus peste cartofii calzi va raci pulpa. Încalzeste usor laptele într-o craticioara. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie putin caldut.

8. Folosesti unt cald

Când topesti untul pe foc, grasimea se strânge. Foloseste unt rece pentru a permite acesteia sa se încorporeze uniform în cartofi.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si