Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, iese la atac. Irina Luminița Stanciu, avocata lui Teodosie anunță că îl va da în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: ÎPS Teodosie se consideră în continuare nevinovat, după ce a fost declarat inculpat. Cum va scăpa Arhiepiscopul: ”Dosarul în sine este unul de tip spectacol”

Avocata arată, într-o postare online, că Vasile Bănescu „încalcă grav legea penală“, că „face jocurile din interiorul Bisericii Ortodoxe Române“ și că nu ar respecta prezumția de nevinovăție în cazul lui ÎPS

Teodosie.

În final, Irina Luminița Stanciu a precizat că Vasile Bănescu ar trebui să fie cercetat disciplinar, scrie Ziua de Constanta. Avocata consideră că Bănescu face jocurile din interiorul Bisericii Ortodoxe Române.  

Demersul arhiepiscopului de Tomis vine după ce reprezentantul BOR l-a criticat pe Teodosie pentru dosarul de cumpărare de influență în care a fost chemat să dea declarații.

Ce a transmis avocata arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie

Avocata prelatului BOR a explicat cum va acționa în instanță. "Voi sesiza instanța civilă cu acțiunea având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva domnului Vasile Bănescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Încalcă grav legea penală, în sensul că încalcă principiul prezumpției de nevinovăție. După cum bine știți, prezumpția de nevinovăție este reglementată de dispozițiile articolului 4 din Codul de Precedură Penală.

Domnul Vasile Bănescu folosește această ocazie pentru o răzbunare personală, fiind de notorietate conflictul deschis pe care îl are cu IPS Teodosie. Domnul Bănescu nu are autoritate morală, conduită și viață personală care să fie în acord cu morala creștină, fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși.

În atare condiții, domnul Vasile Bănescu face jocurile din interiorul Bisericii Ortodoxe Române și cred că ar trebui demarată o anchetă și o cercetare disciplinară în privința acestuia, în cadrul BOR", a spus avocata lui Teodosie.

IPS Teodosie, admonestat de la Patriarhie după ce DNA l-a înștiințat că este inculpat penal

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a prezentat joi dimineață la sediul DNA din Constanța în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

IPS Teodosie, a fost înştiinţat de procurorii DNA că este inculpat în dosarul penal.

Vasile Bănescu a declarat că Biserica Ortodoxă Română (BOR) este „perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat zilele trecute că "nu Biserica e coruptă, ci persoane din ea care în mod firesc trebuie să fie eliminate din sistemul administrativ, pentru că ele poluează".

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

"Deparazitare e un cuvânt prea dur, dar orice instituţie trebuie să se deparaziteze de cei care o compromit şi îi fac rău din interior, e valabil pentru orice instituţie, absolut pentru oricare”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Referindu-se la arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care este acuzat de cumpărare de influență, Vasile Bănescu a precizat că „e o filmare care nu a lăsat loc de foarte multe interpretări”.

„Patriarhia Română, ca și autoritățile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție. Numai autoritățile judiciare se vor pronunța la sfârșitul anchetei în legătură cu acest lucruri. Apariția unei noi situări a Arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător.
Nu mă pot antrepronunța. Nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, mâhnește. Este total nefiresc ca un reprezentant înalt al bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care va fi descifrată de autoritățile judiciare și interpretată în cheia potrivită. Poziția Patriahiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un interviu TV.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si