Pe 9 aprilie 2023 catolicii sărbătoresc Paștele, iar creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Președintele României a participat sâmbătă seară, împreună cu soţia sa Carmen, la slujba de Înviere de la Biserica Româno-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu.

iohannis și soția

Klaus Iohannis și soția sa la Slujba de Înviere de la Sibiu.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: „Unii români îşi pierd puţin răbdarea”

Astăzi este una dintre cele mai importante sărbători ale anului.

Este ziua în care catolicii sărbătoresc Paștele, iar ortodocșii Floriile. Pe lângă mersul la biserică, bucate alese, de preferat pește, mulți români își sărbătoresc și ziua onomastică de Florii.

Ce a transmis Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a participat, sâmbătă seară, împreună cu soţia sa Carmen Iohannis, la slujba de Înviere de la Biserica Româno-Catolică „Sfânta Treime”. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Sibiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu această ocazie de sărbătoare, șeful statului român a transmis tuturor celor are duminică sărbătoresc Paştele catolic un mesaj.

Citește și: VIDEO- Klaus Iohannis va merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite

„Tuturor creştinilor care sărbătoresc Învierea Domnului acum le doresc Sărbători fericite, Hristos a înviat, zile frumoase, liniştite, cu familia, cu prietenii, iar creştinilor care mâine au sărbătoarea Floriilor le doresc o zi frumoasă şi La mulţi ani”,

a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, la intrarea în biserică.

Atât Klaus Iohannis, șeful statului, cât și soția sa, Carmen Iohannis, participă în fiecare an la slujba de Înviere din Sibiu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Klaus Iohannis, anunțul momentului despre schimbarea Guvernului: „Voi lua decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”

Politicianul a transmis un mesaj și în mediul online. „Cu prilejul Sfintelor Paști, le transmit credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici din România calde urări de sănătate și prosperitate! Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete, darul comuniunii cu cei dragi, răsplata păcii și a armoniei.
Totodată, îi salut călduros pe toți cei care sărbătoresc Floriile.
Sfintele Paști ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura și forța valorilor creștine, care continuă să ne fie și astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiați în lumina speranței, a iubirii și a credinței!
Cristos a înviat!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Frohe Ostern!” a anunțat Klaus Iohannis.

Citește și: Când va face România tranziția de la leu la zona euro. Klaus Iohannis anunță când se vor schimba banii, în țara noastră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si