Institutia vrea sa vada daca autoritatile romane i-au incalcat tanarului dreptul la viata.

CALIN FARCAS: Nu mai am timp sa astept dupa statul roman sa-mi rezolve problema.

Calin Farcas duce de doi ani o lupta contracronometru cu moartea si alta cu sistemul: boala grava i-a afectat ambii plamani si desi a depus eforturi uriase in tot acest timp ca sa ajunga pe o lista de transplant, spune ca s-a lovit de usi inchise.

CALIN FARCAS: M-am apucat pe cont propriu sa imi strang eu fonduri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nepasarea autoritatilor l-a facut pe Calin sa ceara ajutorul celor din jur. In doar 3 zile, a reusit sa stranga 200 000 de euro si, in vreme ce el se pregateste sa plece in India, la transplant, avocatul poporului a inceput o ancheta.

Ignorat cu desavarsire in tara lui s-a simtit pana de curand si Ionut...

Ionut Anghel: Ce ma face sa sper?! Copilasul meu care are doua luni.

Pentru el si pentru sotia mea ma lupt.

... desi are nevoie urgenta de transplant, nici el nu apare pe lista de asteptare. La Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara a fost primit dupa un sir lung de refuzuri. 

Ionut Anghel: Am ajuns aici in urma unei recomandari al ultimului pacient roman transplantat la Viena. Al domnului Cernatoiu. Dumealui mi-a zis ca sunt altfel doctorii.

Mai prietenosi, mai buni, mai primitori. Si avand in vedere ca in alte centre am fost refuzat, am venit aici.

Tanarul spera ca medicii din Timisoara sa ii dea recomandarea de care are nevoie ca sa ajunga la transplant. Deocamdata, doar reprezentantii clinicii AKH din Viena s-au oferit sa il ajute, chiar daca are o infectie bacteriana care pe doctorii de aici ii sperie. Ca sa ajunga in strainatate, procedura pentru romani trebuie deblocata, iar el sa stranga uriasa suma necesara din donatii. 

Ancuta Anghel, cumnata: Este si foarte slabit. Masa musculara nu mai are, nu se alimenteaza.

Cu toate piedicile, Ionut are mentalitatea unui invingator.

Ionut Anghel: Oamenilor de acasa eu nu le cer nimic. E de ajuns sa spuna o rugaciune pentru mine si eu sunt fericit. Si pentru cei bolnavi, care au nevoie de transplant: "Sperati! O sa fie bine!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si