Primul subiect dezbătut de specialiștii revistei a fost legat de varianta B1617 și noile infecții înregistrate în școlile din Singapore și din zonele aglomerate. „Măsurile existente, precum portul măștii și distanțarea socială au dat dovadă de eficacitate. Totuși, noua variantă B1617 va scoate la iveală până și cele mai mici încălcări pe care oamenii le-ar fi făcut în trecut, a spus un expert în boli infecțioase. Varianta respectivă a contribuit la creșterea bruscă de cazuri în India iar studiile au arătat că este mult mai transmisibilă”, scrie

straitstimes.com.

Citeste si: Avertisment OMS: „Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”

Noua variantă a virusului este cu 70% mai transmisibilă față de varianta britanică

Oamenii de știință britanici au declarat că varianta B1617 este cu 70% mai transmisibilă față de varianta B117, care provine din Regatul Unit, arată capital.ro.

Expertul Hsu Li Yang a mărturisit că va fi mai greu să ne ferim de noile cazuri. Decanul departamentului de sănătate globală, de la Școala de Sănătate Publică Saw Swee Hock, a afirmat de asemenea că pandmeia va deveni și mai dificilă când vor apărea variante și mai transmisibile.

Citeste si: VIDEO- Tulpina de COVID care face ravagii în India a apărut și la noi

Autoritățile din Singapore au decis să modifice măsurile impuse de pandemie. Este vorba despre măsurile legate de spațiile publice, cât și cele care îi vizează pe oameni în particular, precum portul măștilor cu capacități înalte de filtrare.

„Conform noilor instrucțiuni, ar trebui să fie purtate măștile cu capacități înalte de filtrare. În contextul în care măștile chirurgicale satisfac acest criteriu, de ce lucrătorii din prima linie obligați să poarte măști N95? Trebuie să purtăm și noi măști N95 pentru a preveni transmisia prin aer?”, este

a doua întrebare abordată de sursa menționată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Experții au anunțat că transmisia prin aer este o posibilitate, mai ales în spitale. Acolo aerosolii sunt utilizați și sunt mai multe șanse ca oamenii să tușească și să strănute.

În marea majoritate a cazurilor, virusul COVID-19 se răspîndește prin stropi. Specialiștii în sănătate recomandă purtarea măștii în continuare pentru a ne proteja. În zonele prost ventilate aerosolii care conțin virusul se pot răspândi mai ușor.

Ministerul Sănătății din Singapore a introdus recent măștile N95 în spitale.

Citeste si: Comitetul de urgență al OMS nu este de acord cu pașaportul de vaccinare COVID-19

Cât de eficient mai este vaccinul Pfizer

Experții care au scris în publicația din Singapore au vorbit și despre eficiența serului Pfizer. Au discutat în special despre vaccinul administrat celor cu vârste între 12 și 16 ani.

A fost realizat un studiu de către Pfizer pe aproximativ 2.200 de copii din SUA, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Atunci s-a semnalat 18 cazuri de COVID-19 în grupul placebo, care era alcătuit din aproximativ 1.100 de copii.

mai este eficient serul pfizer acum
Vaccinarea copiilor împotriva Sars-Cov-2.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Simultan, nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus în rândul grupului vaccinat, care era alcătuit din circa 1.100 de copii.

Grupul Pfizer a anunțat că minorii din acel grup au avut un răspuns robust al anticorpilor iar vaccinul a avut o eficacitate de 100%. Testarea a demonstrat că administrarea vaccinului în cadrul grupului respectiv nu prezenta niciun risc.

Administrarea serului Pfizer a decurs bine iar efectele adverse au fost asemănătoare cu cele înregistrate în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Citeste si: OMS, anunt ingrijorator despre tulpina COVID-19 care face ravagii in India! Cat de rezistenta este la vaccinuri?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si