Ordinul este in dezbatere publica pana vineri, 30 septembrie si daca va trece mai departe ar urma sa se propuna cotele de vanatoare pentru animalele salbatice care au facut pagube in natura.

Ordinul propune impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi, 68 de rasi si 474 de pisici salbatice. Aceste cote s-au propus conform  unui colectiv al facultatii Transilvania Brasov si ele par a fi realiste doar pentru usi si lupi, animale care au provocat pagube insemnate, nu si pentru pisicile salbatice pentru ca nu exista inregistrate pagube cauzate de aceasta specie.

Pagubele notate in studiu sunt de 66.779 de lei in cazul lupului si 783.018 lei in cazul ursului, in schimb in dreptul pisicii salbatice si ras nefiind inregistrate pagube.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La nivel european ursul, lupul, rasul si pisica salbatica sunt protejate prin lege, dar aceasta prevedere poate fi derogata daca se prezinta metode alternative de limitare a pagubelor si abia apoi se da "verde" la vanatoare.

MAI MULTE DETALII DESPE ACEST CAZ POTI SA CITESTI AICI

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si