Surse demne de incredere au spus jurnalistilor EVZ o poveste rupta dintr-un film urat, care din pacate se valideaza incetincet si care ar putea dovedi ca noua conducere aNT se joaca intr-un mod grotesc si penal cu vietile oamenilor.

Miercuri seara, jurnalistii EVZ au aflat ca marti, 11 septembrie, medicii clujeni de la Spitalul Clinic Judetean – Chirurgie 1 au prelevat de la o tanara aflata in moarte cerebrala, lovita de masina, rinichii si inima.

Nimic socant pana in acest punct.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Grotescul abia acum incepe: „Cineva a decis, de la sine putere, ce organe sa fie prelevate. Doar inima si rinichii, desi am inteles ca se puteau lua si ficatul si existau sanse si pentru plamani. in acel moment trebuia sunat omul care face transplant de plamani, dr.

Narcis Copca sau pe cineva din echipa lui. Pentru inima ar fi trebuit sa fie sunati cei doi chirurgi specializati in transplant, dr. serban Bradisteanu de la Bucuresti si dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures. Pentru ficat, despre care se spune ca era viabil, chiar daca a fost operat, trebuia sunat si consultat dr. Irinel Popescu de la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni.
In orice caz, putinii chirurgi specializati in transplant, de la toate centrele din tara trebuiau contactati, obligatoriu!, de catre cei de la aNT si stabilita compatibilitatea organului si prioritatea receptorilor. Informatiile noastre sunt ca listele nu au fost consultate, iar inima ori nu s-a prelevat, ori a plecat direct in Eurotransplant pentru ca nu si-a asumat-o nimeni in Romania”, ne-au mai spus sursele.

O poveste greu de digerat, care, daca este reala, ar fi de o gravitate fara precedent, motiv pentru care EVZ a facut toate demersurile pentru aflarea adevarului.

CITESTE CONTINUAREA ANCHETEI PE EVZ.RO!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si