Potrivit DPA, călătorii care vor pleca sau vor veni de pe aeroporturile franceze trebuie să se pregătească pentru noi greve legate de reforma pensiilor.

Noi greve în Franța. Aeroporturile vor fi umplute de protestatari

Grevele și proteste continuă în Franța din cauza noii reforme a pensiilor.

Autoritatea franceză de aviație civilă a anunțat că acesta este principalul motiv pentru care se preconizează anulări sau întârzieri ale zborurilor începând de duminică seara, până în dimineața de marți, pe aeroporturi precum Paris Orly şi Paris Charles

de Gaulle, Marsilia, Lyon, Bordeaux, Nantes, Toulouse, Nisa şi Beauvais.

Propunerea guvernului de a crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, inițiată de președintele Franței Emmanuel Macron, s-a transformat în lege.

Din această cauză, sindicaliștii protestează în toate colțurile țării, și se așteaptă proteste la nivel național și grevă pentru ziua de 1 mai.

Franța clocotește de tensiunile protestelor. Oamenii nu vor să plece din stradă

Protestele legate de reforma pensiilor continuă în Franța. Manifestanții nu vor să plece din stradă, iar haosul este din ce în ce mai mare. Protestele și violențele din ultima săptămână sunt printre cele mai grave înregistrate în ultimii ani, conform Reuters.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gerald Darmanin, Ministrul de interne a avertizat că există riscul unor noi violențe marți, la Paris. Aproximativ 13.000 de polițiști vor fi repartizați la manifestațiile stradale, aproape jumătate din ei în Paris.

Autoritățile au sfătuit proprietarii de magazine aflate în zonele protestelor din Paris să le închidă pentru toată ziua.

De asemenea, grupurile de apărare a drepturilor omului și organizațiilor internaționale  au denunțat o utilizare excesivă a forței de către poliție  în timpul protestelor recente, conform Mediafax.

Citește și:  VIDEO- Israelul e în continuare asaltat de proteste. Se cere grevă națională, iar aeroportul și principalele porturi au fost blocate

Explicația Guvernului în legătură cu reforma pensiilor este că acest fapt este necesar pentru a se asigura că sistemul nu dă faliment. Cu toate acestea, sindicatele și protestatarii afirmă că există și alte metode de a înfăptui acest lucru.

Citește și:  VIDEO- Proteste violente în Franța. Peste 170 de persoane au fost reținute

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că circulația feroviară, transportul public și zborurile pot fi perturbate astăzi din cauza grevei generale din Franța.

Citește și:  Proteste uriașe în Franța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si