O femeie de 31 de ani din Bacău, victima unui accident rutier, va salva viața a trei persoane, în urma prelevării rinichilor și ficatului. Aceasta a ajuns la urgențe cu leziuni cerebrale severe.

Citeste si: A început prelevarea de organe pentru fetița de cinci ani internată cu hepatită

Pacienții la care vor ajunge organele așteptau un transplant de mult timp.

Alți doi pacienți așteptau un transplant de cornee.
Echipa de Terapie Intensivă şi coordonare a Spitalului din Bacău (Dr. Bianca Purcărin – coordonator transplant, Dr. Valentin Tutunaru – kdp) a făcut posibil ca gestul familiei să nu fie în zadar. Astfel, un pacient în stare critică a fost salvat datorită intervenţiei de transplant hepatic realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf.Spirdon” din Iaşi de echipa condusă de profesorul doctor Cristian Lupaşcu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Ne exprimăm regretul şi condoleanţele familiei îndurerate şi mulţumim că a înţeles nevoia şi importanţa prelevării de organe.

Felicitări tuturor celor implicaţi în această acţiune, de la coordonare până la execuţie!”, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

Citeste si: Fetiţa de 5 ani cu hepatită, supusă unui transplant de ficat este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare

Fetița care a primit transplantul de ficat este la terapie intensivă

Fetiţa de 5 ani cu hepatită, care a primit transplantul de ficat la Institutul Clinic Fundeni, este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, informează reprezentanţii spitalului.

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță că transplantul hepatic la fetița de 5 ani a fost un succes

" Pacienta este în terapie intensivă  cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respiratie. Este hemodiafiltrata continuu si a primit postoperator doua sedinte de plasmafereza terapeutica. Ficatul este functional, analizele sunt in ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact immunologic si hematologic",  precizează medicii de la Institutul Fundeni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si