„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei ...”, a spus directorul general Roberto Azevedo într-un mesaj video filmat de acasă şi postat pe site-ul web al OMC.

El a adăugat că ”proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, a adăugat el.

Citeste si: Sectia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost închisă. Doi medici confirmaţi pozitiv cu coronavirus

Citeste si: Peste o mie de pacienţi vindecaţi de coronavirus în 24 de ore în Italia

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

El a spus că prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului”.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, el îndemnându-le să lucreze împreună.

„Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat el.

Citeste si: VIDEO| Salvatori din șapte spitale din România sunt acum victimele coronavirusului. Dezvăluiri din interiorul sistemului sanitar

Azevedo a lăudat măsurile adoptate de guverne, dar nu a date exemple de ţări, el cerând totodată ca statele membre ale OMC să dea dovadă de transparenţă şi să facă schimb de informaţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si