Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă. Revolta agenților a venit după ce le-ar fi fost promise salarii mari, pe care, ulterior, nu le-au primit.

Polițiștii locali au avertizat că vor continua protestele, iar o grevă ar urma să aibă loc dacă nu le sunt ascultate doleanțele, chiar pe 9 iunie 2024, când au loc alegeri, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Polițiștii locali amenință că intră în grevă pe 9 iunie 2024

În fața Guvernului au ajuns polițiști locali din toată țară. Agenții au iești în stradă pentru a cere sporuri pentru condiții speciale de muncă, respectarea normei de hrană, dar și bani pentru zilele lucrate în weekend sau de sărbători legale.

Polițiștii locali amenință, de altfel, că dacă doleanțele nu le vor fi luate în calcul, vor intra în grevă pe data de 9 iunie 2024, când au loc alegeri.

Citește și: "Soluţii sunt mereu dacă se vrea, dar...."/ Mărturiile tulburătoare ale oamenilor evacuați de pe strada care s-a surpat în Cluj

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

politist

Polițiștii locali amenință cu grevă în ziua alegerilor, pe 9 iunie!

[Sursa foto: istockphotos]

Domnilor guvernanți, domnilor din factorul politic, unde sunt salariile extrem de mari ale polițiștilor locali? Vom continua protestele în funcție de ce vor transmite reprezentanții Guvernului. Dacă până pe 6 iunie nu vom primi niciun semnal de printate Guvernului, vă propun ca 7, 8 și 9, tot ce înseamnă polițistul local să intre în greve de avertisment odată cu alegerile locale,

a decalarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Poliţiştilor Locali, conform antena3.ro.

Citește și: VIDEO. Florin Piersic, monitorizat atent de medicii din Capitală. Care a fost dorința marelui actor la plecarea din Cluj?

protest

Foto simbol- protest

[Sursa foto: istockphotos]

Polițiștii locali din România doresc aplicarea condițiilor de muncă, care sunt prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali; acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009 și acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de weekend și sărbători legale. De asemenea, sindicaliștii cer și modificarea prevederilor OUG nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei „1 post/1000 locuitori” cu „1 polițist local/1000 locuitori”, coform antena3.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si