Moartea marii cântărețe de muzică populară Ileana Sararoiu a șocat România în urmă cu 40 de ani. Tragedia a avut loc după o nuntă în localitatea Unirea, județul Călărași.  Artista ar fi cerut o cafea celor care organizau petrecerea pe motiv că se simțea obosită. În cele din urmă a urcat pe scenă. A cântat 45 de minute, după care a coborât rapid de pe scenă spunând că se simte foarte rău. Aveau să fie ultimele ei cuvinte.

Artistă a suferit un atac cerebral care i-a fost fatal. După înmormântarea, la cimitirul Sfânta Vineri din București, mai mulți trecători au spus că s-au auzit zgomote venind din cripta cântăreței. În mare secret, mormântul ar fi fost deschis iar artista ar fi fost găsită întoarsă cu față în jos, ar fi avut părul smuls iar pe interiorul sicriului ar fi fost găsite scrijelituri!

Ileana Sărăroiu, alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu și Ioana Radu, au fost vocile de aur ale muzicii românești populare. Artista reușea să ajungă la inimile tuturor cu romanțele ei, iar anul acesta,  deși se fac pe 12 mai, 39 de ani de la moartea ei, legendele despre dispariția ei încă șochează, făcându-se dezvăluiri halucinante.

Povestea îndrăgitei interprete de muzică populară, supranumită regina romanțelor,  continuă să uimească și astăzi la patru decenii de la trecerea ei în neființă. A avut un destin nemilos, ce a fost curmat brusc la vârsta de doar 42 de ani.

Și-a dedicat întreaga viața muzicii și a murit cântând pe scenă, unde se simțea ea cel mai bine.  Nimeni nu și-a putut explica dispariția bruscă a cântăreței,  însă puțină lume știe că Ileana Sărăroiu a ținut ascuns  de-a lungul anilor un secret nebănuit: era grav bolnavă, dar refuza să se trateze, preferând să își aline toate durerile

prin muzica.  

Și-a dedicat întreaga viața muzicii și a murit cântând pe scenă, unde se simțea ea cel mai bine. Nimeni nu și-a putut explica dispariția bruscă a cântăreței,  însă puțină lume știe că Ileana Sărăroiu a ținut ascuns  de-a lungul anilor un secret nebănuit: era grav bolnavă, dar refuza să se trateze, preferând să își aline toate durerile prin muzica.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Celebra cântăreață a fost ajutată să cobore de pe scenă și dusă într-o cameră, în spatele salonului, unde doi nuntași, care erau medici, au încercat să-i acorde primul ajutor, însă nu au mai putut să facă nimic pentru ea. „Nu se ştia cât este de grav, aşa că oamenii au sărit s-o ajute. Ştiu că i s-a dat să bea puţină apă, dar deja starea ei era critică. Am aflat ulterior că nu mai reacţiona la niciun impuls. Nu mai avea niciun reflex şi nici nu mai comunica', povesteşte Liliana Ispas, precizând că artista a decedat la scurt timp după ce a fost urcată în ambulanță.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili condițiile în care a murit și au fost audiate mai multe persoane de la nuntă, trupul artistei fiind ținut o săptămână la Morga din Călărași. Și așa s-a aflat secretul pe care artista l-a păstra ani la rând. Ea a suferit de un anevrism și deși a fost sfătuită să se opereze, intervenție chirurgicală ce i-ar fi salvat viața, artista a refuzat categoric.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii: Un celebru cântăreț a murit într-un accident îngrozitor

Citeste si: “Alexandra și Luiza sunt în viață”. FBI, concluzia care dă totul peste cap în cazul Caracal

A suferit ani întregi de un anevrism cerebral

Astfel, Ileana Sărăroiu s-a stins din viață din cauza anevrismului care i-a provocat un accident vascular cerebral. Artista a fost dusă la București și a fost înmormântată la cimitirul „Sfânta Vineri', iar ulterior au început să apară dezvăluiri halucinante despre moartea ei.

Și asta, pentru că la doar o săptămâna de la înmormântarea artistei, familia ar fi deshumat trupul cântăreței și l-au mutat în alt mormânt, ceea ce a iscat mai mult controverse. Așa au început să circule zvonuri că Ileana ar fi fost înmormântată de vie, fiind găsită întoarsă în sicriu, cu părul smuls și cu unghiile rupte   pentru că s-au descoperit zgârieturi pe capacul sicriului. Potrivit legendelor, mulți oameni cred că artista s-ar fi aflat în moarte clinică când a fost îngropată și și-ar fi revenit în simțiri prea târziu. Această poveste a îngrozit generații întregi!

Maria Dragomiroiu a dezvăluit motivul pentru care a fost deshumată artista

Maria Dragomiroiu, care a fost foarte apropiată de Ileana Sărăroiu, care i-a fost nașă de cununie, a încercat să oprească aceste zvonuri, făcând dezvăluiri în premieră, despre motivul pentru care cântăreață a fost deshumată, abia anul trecut, pentru wowbiz.ro.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„În jurul morţii ei s-au ţesut o mulţime de legende. A fost adusă la capelă Cimitirului „Sfânta Vineri” din Bucureşti. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls. S-a presupus ca artista ar fi fost înmormântată de vie și se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!”, a povestit Maria Dragomiroiu.

Ileana Sărăroiu s-a născut pe 25 septembrie 1936, în satul Valea Voievizolir, judeţul Dâmboviţa. A fost supranumită 'crizantema de aur a muzicii româneşti' și s-a stins din viață pe 12 mai 1979.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si