Valentina Pavel este o tânără de 23 de ani, care a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală uriașă, în urmă cu trei ani. Tumoarea a ajuns la dimensiunea de aproape 10 centimetri. 

Tânăra a parcurs aproape 800 de kilometri pentru a fi operată de neurochirurgii din Iași. 

Valentina Pavel: "Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg și să fiu atât de bine" 

Aceasta a fost operată la alte spitale din țară, însă tânăra din Drobeta-Turnu Severin spune că a apelat la cunoștințele medicilor din Iași.

"Am descoperit că am o tumoare pe creier care nu se putea opera nici prin metode clasice, nici prin neurochirurgie. Sunt de trei ori operată pe creier, la alte spitale din ţară, soţul şi soacra mea au aflat de intervenţiile făcute cu succes de medicii de la Iaşi.

Am văzut multe cazuri vindecate, multe tumori de 8 cm pe care le-au scos şi am zis că pot să mă salveze şi pe mine. Nu mă aşteptam ca în trei zile să merg pe jos, să mă recuperez atât de mult şi să fiu atât de bine", a declarat Valentina Pavel.

Citește și: "Fetița mea nenăscută mi-a salvat viața". O mămică de 23 de ani, devastată după diagnosticul crunt primit de la medici

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Intervenția medicilor a fost extrem de grea

Intervenția a fost una foarte dificilă. Tumoarea era deja la dimensiuni foarte mari.

De asemenea, o altă provocare a fost localizarea formațiunii tumorale, vase importante ale creierului trecând prin ea.

Citește și: Poveste impresionantă! Miruna, fetiţa de 5 luni salvată de medicii din Iaşi, după o operaţie miraculoasă: ”Este o minune de la Dumnezeu”

"Pacienta s-a adresat clinicii noastre pentru tratament de specialitate, după ce în urmă cu trei ani a fost diagnosticată cu o tumoare de mari dimensiuni.

Ea face parte dintr-un segment de pacienţi care nu îşi găsesc rezolvarea în clinicile din România sau din ţările limitrofe şi apelează la serviciile spitalului nostru pentru un act medical corect. În urma investigaţiilor efectuate s-a detectat existenţa unei tumori de dimensiuni de aproximativ 10 cm.

Pentru început, s-a optat pentru un tratament chirurgical, o rezecţie maximală a acestei tumori. Postoperator şi-a păstrat toate funcţiile motorii şi psihice.

A fost o operaţie pregătită, s-au efectuat investigaţii, inclusiv o angiografie, pentru că vase importante ale creierului treceau prin această tumoare.

Şi a fost nevoie de o disecţie atentă a acestor vase, astfel încât să nu fie lezate chirurgical", a declarat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si