Vă prezentă prognoza meteo pentru prima parte din luna august a anului 2021, urmând ca ulteriori, după ce ANM anunţă starea vremii pentru întreaga lună, să vă oferim estimarile meteo complete!

Prognoza meteo pentru luna august 2021

Potrivit ANM, ne asteapta zile de foc, cu disconfort termic ridicat.

Citeste si: VIDEO- Inundațiile au făcut prăpăd în țară: Au distrus tot ce au găsit în cale

Luna august va fi normala termic in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia Transilvaniei, unde temperaturile se vor situa usor peste mediile climatologice specifice perioadei. Cantitatile de apa vor fi excedentare aproape peste tot, ploile cele mai consistente urmand sa isi faca aparitia in zonele subcarpatice din sud, dar si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Citeste si: După caniculă, vin ploile: Cod portocaliu de furtuni în 23 de județe din țară

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Prima jumatate a lunii august va fi si cea mai calduroasa, mai ales in prima decada urmand sa se mai inregistreze temperaturi de pana la 36-37 de grade Celsius in sudul extrem a tarii, in timp ce depresiunile din estul Transilvaniei si litoralul vor avea parte de temperaturi suportabile, de pana la 32 de grade Celsius (in majoritatea zilelor).

Ploile se vor semnala doar in mod local si nu vor fi deosebit de importante cantitativ; sansele cele mai ridicate pentru aparitia averselor vor fi in vestul, centrul si in nordul teritoriului.

A doua jumatate a lunii august va aduce o serie de cicloni mediteraneeni care vor afecta cu precadere jumatatea sudica a tarii, prin averse de ploaie importante cantitativ, descarcari electrice, vijelii si izolat chiar si grindina.

Ploile vor patrunde si in nordul teritoriului, insa intensitatea lor nu va fi la fel de ridicata precum in sud. Pe parcursul a 2-3 zile se pot acumula cantitati de apa de 70-80 de mm, urmand sa existe riscul pentru producerea unor inundatii localizate. Din punct de vedere termic vremea se va raci in a doua parte a lunii august, iar temperaturile nu vor mai trece de pragul caniculei nici macar in sud. In interiorul arcului carpatic va fi chiar „racoare”, cu maxime de pana in 25-27 de grade Celsius in majoritatea zilelor, potrivit prognoza meteo august 2021.

Prognoza meteo august 2021: Cum va fi vremea la mare şi în restul ţării?
Prognoza meteo august 2021: Cum va fi vremea la mare şi în restul ţării?

Vremea în săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montan

Vremea în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordvestică
a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si