Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. În perioada menționată urmează sărbători deosebit de importante cum ar fi Duminica Floriilor, Paștele, dar și Ziua Muncii, care pică pe 1 Mai.

 

Vremea de Florii, Paște și 1 Mai 2024

Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie- 5 mai 2024.

Iată cum va fi vremea de Florii, Paște și 1 mai 2024.

cosulet cu oua de paste

Vezi ce temperaturi se vor înregistra de Paște 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO. S-a întors iarna la munte! Stratul de zăpadă a îmbrăcat peisajul într-o mantie albă, în Sinaia

Vremea în Banat

În intervalul 22-26 aprilie vor fi alternanțe termice semnificative, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade Celsius. În perioada 26 aprilie- 1 mai, vremea se va încălzi treptat, iar valorile medii ale temperaturilor vor atinge maxime de 26 de grade Celsius.

Până la finalul intervalului prognozat, vremea se va răci, ceea ce înseamnă că media maximelor va fi de 22 de grade Celsius. Pe timp de noapte, în prima săptămână temperaturile vor alterna semnificativ, mediile temperaturilor minime fiind cuprinse între 4 și 9 grade Celsius.

După noaptea de 28 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre valoarea de 12 grade (în noaptea de 3 mai), iar apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea spre medii de 9-10 grade Celsius.

Ploile își pot face apariția în intervalul 22-27 aprilie și apoi din nou spre finalul intervalului menționat.

Vremea în Crișana

În Crișana, în perioada 22-26 aprilie, vor exista alternanțe termice semnificative, iar valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

Apoi, în perioada 26 aprilie- 1 mai, vremea se va încălzi treptat, iar temperaturile maxime vor atinge pragul de 26 de grade Celsius.

Până la finalul intervalului prognozat de meteorologi, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade Celsius. Pe timp de noapte, prima săptămână va fi predominată de temperaturi minime cuprinse între 3 și 8 grade Celsius.

După noaptea de 27 aprilie, apoi în ultimele două nopți ale intervalului, temperaturile vor scădea spre 9-10 grade Celsius.

Ploile își pot face apariția în intervalul 22-27 aprilie și din nou spre finalul perioadei.

termometru care indica temperatura

Vezi cum va fi vremea de 1 mai 2024 și ce spun meteorologii ANM.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Vreme rece și mohorâtă la început de săptămână. Un cod galben de vreme rea este în vigoare în 14 județe

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în perioada 22-26 aprilie, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade Celsius. Apoi, în perioada 26 aprilie- 2 mai, vremea se va încălzi treptat până la maxime de 24 de grade Celsius.

Spre finalul perioadei prognozate, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. Pe timpul nopții, în prima săptămână, minimele se vor încadra între 1 și 7 grade Celsius, iar după data de 29 aprilie, temperatura aerului va crește și se vor înregistra minime de 9 grade Celsius.

Ploile își vor face apariția în intervalul 22-27 aprilie și din nou la finalul perioadei.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, în perioada 22-26 aprilie, vor exista alternanțe termice semnificative, iar valorile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius. Apoi, în perioada 26 aprilie- 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor de 25 de grade Celsius.

Până la finalul perioadei prognozate, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade Celsius. Pe timp de noapte, în intervalul 22-27 aprilie, temperaturile minime se vor încadra între 2 și 7 grade Celsius.

Apoi, pe 27 aprilie, temperaturile vor crește ușor spre minime de 9-10 grade. În ultimele două nopți ale intervalului, minimele vor scădea spre 8-9 grade. Ploile pot apărea în intervalul 22-27 aprilie și apoi din nou spre finalul intervalului.

Citește și: Horoscop săptămânal pentru 22- 28 aprilie 2024: Luna Plină aduce vești bune. Zodiile care au parte de o perioadă plină de fericire

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, în primele două zile ale intervalului se estimează temperaturi de maxim 14 grade Celsius, urmând ca apoi vremea să se încălzească semnificativ. 

În ziua de 24 aprilie, media maximelor va fi de 22 de grade. Începând cu data de 24 aprilie și până spre finalul perioadei menționate, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade. 

Pe timp de noapte, temperaturile minime se vor încadra între 6 și 12 grade, iar pe 28 aprilie, se vor situa între 10 și 12 grade. Ar putea ploua în intervalul 22-24 aprilie.

vremea la mare

Iată cum va fi vremea pe litoral în acest an de Paște și 1 mai.

[Sursa foto: Freepik]

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în prima săptămână, în intervalul 22-28 aprilie, temperaturile maxime vor fi între 14 și 21 de grade Celsius. În restul intervalului sunt așteptate medii ale maximelor cuprinse între 22 și 24 de grade.

Cele mai ridicate valori se vor înregistra în intervalul 30 aprilie- 2 mai.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Pe timpul nopții, în prima săptămână minimele se vor încadra între 5 și 9 grade Celsius, iar de pe data de 28 aprilie, temperaturile vor crește ușor spre minime termice cuprinse între 8 și 11 grade Celsius. 

Ploile pot apărea în intervalul 22-27 aprilie și apoi din nou la finalul perioadei.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, în intervalul 22-26 aprilie, se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între 14 și 20 de grade Celsius. Apoi, în perioada 26 aprilie- 2 mai, vremea se va încălzi treptat, când valorile medii maxime vor ajunge la 24- 25 de grade Celsius.

Până la finalul intervalului de prognoză, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Pe timpul nopții, în intervalul 22-27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între 5 și 9 grade Celsius. De pe 27 aprilie, temperaturile vor crește ușor până la minime de 11 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai), minimele vor scădea până spre 9-10 grade Celsius.

Poate ploua în intervalul 22-27 aprilie și din nou la finalul perioadei menționate.

Citește și: VIDEO- Preparate de Paște rapide și elegante. Ce punem pe masa de sărbătoare?

Vremea la munte

La munte, în intervalul 22-26 aprilie, sunt așteptate temperaturi maxime cuprinse între 4 și 9 grade Celsius. Apoi, în perioada 26 aprilie- 2 mai, vremea se va încălzi treptat, până spre 12-13 grade.

Până la finalul intervalului prognozat, vremea se va răci, iar media maximelor va fi în jurul a 10 grade Celsius. Pe timpul nopții, în intervalul 22-27 aprilie, temperaturile se vor încadra între -2 și 1 grad, iar după data de 27 aprilie, temperatura aerului va crește spre minime de 6 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului, minimele vor scădea spre 4 grade.

Există probabilitate mai mare de precipitații în intervalul 22-27 aprilie și apoi din nou spre finalul perioadei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si