Astăzi, vor fi analizate datele oficiale legate de inflație,  iar, în funcție de acest lucru, dobânda-cheie poate fi majorată.

Citește și: VIDEO- Scumpirile vor continua și în 2023. La ce vor fi majorări de prețuri

Informațiile arată o creștere a indicelui, ceea ce se va reflecta și în ratele pe care le vor plăti românii, urmând ca o astfel de măsură să fie adoptată astăzi, majorarea fiind anunțată într-un comunicat legat de hotărârea adoptată, după ora 15:00.

Românii sunt copleșiți de ratele tot mai mari

BNR are o ședință în care se va decide în ce măsură inflația va afecta ratele la creditele bancare. Potrivit specialiștilor, acest lucru vine pentru a mai reduce din efectele inflației, care a tot crescut anul trecut.

Citește și: VIDEO- Guvernul schimbă legea compensării facturilor la energie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Potrivit specialiștilor, se pare că doar în cazul dobânzii-cheie se poate înregistra o mărire, având în vedere că inflația ar putea scădea spre finalul acestui an și începutul lui 2024.

Pe de altă parte, specialiștii iau în calcul și efectele negative pe care le are inflația pe termen lung, ceea ce se poate concretiza în într-o putere de cumpărare mai mică, acest lucru fiind doar

unul dintre aspectele puternic afectate de majorarea inflației.

Citește și: VIDEO- Premierul Ciucă: Măsura compensării prețului la carburanți, suspendată de la 1 ianuarie 2023

Nici o posibilă creștere economică nu este favorizată de un astfel de context, mai ales că datele arată că s-a înregistrat un progres cu doar 1,3%.

Odată ce inflația crește, leul va pierde teren în fața euro, căci datele arată că moneda ar putea să marcheze o depreciere în următoarele 12 luni față de anul precedent.

Citește și: Preț carburanți 30 decembrie 2022. La cât a ajuns vineri litrul de benzină și de motorină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si