In ceea ce priveste momentul in care tarile analizate in Raport, respectiv Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croatia, Cehia si Suedia, vor trece la moneda europeana, reprezentanta BCE a mentionat ca doar tara noastra a avut o data tinta, insa nici aceasta nu mai este de actualitate.

"Cat priveste un plan concret de adoptare a euro, avem programe de convergenta in fiecare tara, insa doar Romania a anuntat o data fixa, respectiv jumatatea anului 2019, dar se pare ca planurile sale s-au schimbat.

Guvernul a precizat ca isi mentine angajamentul in privinta trecerii la moneda unica europeana, dar o noua data exacta va fi anuntata atunci cand Romana va fi pregatita pentru intrarea in zona euro", a mai spus Christine Gartner.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si