Aceasta investitie ar fi creat aproximativ 800 de locuri de munca in zona, dar nemtii au realizat ca lumea de acolo nu este deloc pregatita pentru asa ceva, plus ca salariile pe care le cereau erau mult prea mari.

Mai mult, pentru realizarea acestui proiect, compania germana a primit anul trecut si un ajutor de aproape 8,8 milioane de euro fiind una dintre cele noua companii multinationale selectate de Ministerul de Finante pentru a fi ajutate de stat.

"Nu cunosc motivele pentru care compania EKR- Elektrokontakt a renuntat la investitia din orasul nostru. Eu nu eram viceprimar la acel moment, insa nu cred ca putem vorbi de o lipsa a fortei de munca in aceasta zona", a declarat pentru cei de la Ziarul Financiar, Adrian Tudor, viceprimarul orasului Targu Jiu.

Compania germana de asamblari de cabluri mai detine in prezent pe piata locala din Romania trei fabrici la Santana, Chisineu-Cris si Pancota, toate in judetul Arad.

Anul trecut, EKR- Elekrokontakt Romania a avut o cifra de afaceri de aproape 29 de milioane de euro si un numar mediu de 2.419 angajati, conform datelor furnizate de Ministerul Finantelor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si