„Stoparea declinului demografic nu mai este posibila, pentru ca s-a deteriorat atat de mult structura demografica a populatiei, încat evolutiile viitoare sunt previzibile”, a spus Vasile Ghetau la emisiunea „24 de minute” de la Digi24.

Acesta a explicat ca s-a ajuns intr-o astfel de situatie din cauza mortalitatii crescute, scaderea natalitatii si a migratiei, de aceea e nevoie de masuri eficiente, pe termen lung.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

El a explicat ca un prim pas este aflarea motivelor pentru care romanii nu vor sa aiba copii sau de ce se opresc la unul singur. Ghetau este de parere ca e nevoi de masuri urgente, mai ales ca  indemnizatia de crestere a copilului a fost „singura masura generoasa luata vreodata în Romania”.

„Orice masura economica ce vine în sprijinul familiilor cu copii, a mamei, trebuie salutata.

Lucrurile sunt atat de grave ca ceva trebuie întreprins”, a spus el.

„Ar trebui ca, de la nivelul cel mai înalt, populatia sa fie informata asupra starii reale a demografiei Romaniei, a degradarii, a situatiei actuale si a perspectivelor catastrofale”, a mai adaugat Ghetau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si