Economistii spun ca doar Bucurestiul, Clujul si Timisoara sunt cele trei localitati care ar putea intra oricand in zona euro. "Ele ar putea intra oricand in zona euro, insa exista mari disparitati regionale mari in Romania, iar acestea s-au adancit in ultimii ani. Problemele pot fi atenuate prin diverse instrumente, inclusiv fiscale", spun specialistii.

Conform celor de la BNR, Romania ar putea fi capabila sa treaca la moneda euro in 2022-2023, dar si ei au cerut sa existe un acord politic intre toate partidele si sa se respecte o serie de masuri clar stabilite, indiferent de rezultatele electorale.



S-a vorbit si despre trecerea Romaniei la moneda unica euro on 2019, dar presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, spune ca este un "obiectiv ambtios" si ca nu exista nicio agenda de parcurs in acest moment.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si