"Am fost întrebat de foarte multe ori daca am de gând sa declansez suspendarea presedintelui, am spus de multe ori ca nu am asta în obiectv, în schimb vad din cealalta parte, si lasati-o mai usor cu PNL, USR si PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici macar deputat sa fiu. De ce nu initiaza o lege sa nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care sa ma evapor?", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, scrie news.ro.

El a afirmat ca situatia este ”ridicola”, iar PNL, USR si PMP ”se umplu de ridicol” la rândul lor prin astfel de tentative.
Liderul PSD afirma ca Regulamentul Camerei Deputatilor spune ca acea comisie de validare trebuie doar sa verifice conditiile de eligibilitate si daca un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma carora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere sa se aplice si în cazul lui.

Dragnea contesta si faptul ca ar fi fost condamnat pentru frauda electorala.

"Dincolo de faptul ca eu am fost condamnat în acel proces super corect pentru faptul ca as fi încalcat legea protectiei datelor personale si prin asta as fi adus foloase necuvenite PSD constând în prezenta la vot, deci nici vorba de asta", a spus el.
Liderul PSD s-a întrebat daca nu cumva aceste tentative de a-l tine în afara Parlamentului si a Guvernului au legatura cu "sistemul", care ar fi "speriat" de venirea sa la putere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.

”Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care exista o hotarâre judecatoreasca de condamnare, ramasa definitiva, privind savârsirea de catre respectivul deputat a unor infractiuni legate de derularea procesului electoral”, se arata în articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD Liviu Dragnea, precizând ca, daca va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constitutionala. Ea spune ca exista un precedent, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisa o sentinta judecatoreasca la acel moment, în 2004 toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauza.

PMP si USR au anuntat la rândul lor ca vor încerca sa blocheze validarea mandatului lui Liviu Dragnea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si