Glutenul este o substanta proteica prezenta in anumite cereale, precum graul, ovazul, orzul, secara si kamutul. Glutenul are o valoare nutritionala foarte mica. De fapt, principala functie a acestei proteine este aceea de a actiona ca agent de legatura, oferind fainii capacitatea de a se creste.

Intoleranta la gluten inseamna ca atunci cand o persoana consuma un produs ce contine gluten sau urme de gluten si are o predispozitie genetica atunci se declanseaza o reactie imuna ce realizeaza

inflamatia mucoasei intestinului subtire. In timp, aceasta inflamatie devine cronica si totodata duce la distrugerea vilozitatilor intestinale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Aceasta boala e destul de greu de identificat, mai ales ca simptomele difera de la caz la caz, de la simptome usoare care trec deseori neobservate, la simptome si complicatii severe care au un impact negativ asupra vietii de zi cu zi.

Iata cateva dintre simptomele care apar in special la copii, potrivit  totuldespremame.ro: copilul are diaree cronica (dureaza mai mult de 2-3 saptamani), scaunele sunt numeroase, lucioase (grasoase), abundente, decolorate si albicioase; micutul refuza alimentatia; copilul nu creste in greutate, chiar scade in timpul episoadelor diareice severe; au parul uscat si friabil; sunt introvertiti,

tristi, apatici, chiar agresivi, nu progreseaza psiho-motor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si